28 Şubat'ın 21. yılı

28 Şubat'ın 21. yılı

Bitlis, Muş ve Van'da, 28 Şubat sürecinde yaşananlar, basın açıklamalarıyla kınandı

BİTLİS (AA) - Bitlis, Muş ve Van'da, 21 yıl önce 28 Şubat döneminde yaşananlara, yapılan basın açıklamalarıyla tepki gösterildi.

AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 28 Şubat 1997'de postmodern bir darbeye muhatap olduğunu anımsattı.

28 Şubat darbesinin yılı vesilesiyle bütün darbeleri bir kez daha şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Tanglay, şöyle dedi:

"Darbe bir insanlık suçudur. Zira darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları elinden alınmakta, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlükleri kesintiye uğramaktadır. 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında insanların elinden eğitim, öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ifade haklarının alındığını gördük. Bu milletin çocukları, ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldı. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dahil tüm sosyal ve ekonomik hakları elinden alındı, haince fişlendi. Başörtülü kadınlarımız, örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadı."

Son hain örneği 15 Temmuz'da bir kez daha yaşanan her türlü darbe ve darbe teşebbüsünün artık tarihin karanlıklarına gömüldüğünü vurgulayan Tanglay, "AK Parti olarak bu noktadaki kararlılığımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizden aldığımız güçle her türlü vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete deklare ediyoruz. Milletimizin feraseti, cesaret ve gayretiyle artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz." ifadesini kullandı.

- Muş

AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yaktı da 28 Şubat darbesinin bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

Milletin çocuklarının ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldığını ifade eden Yaktı, şöyle konuştu:

"Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. Bazı firmalar ise yeşil sermaye denilerek ihalelere alınmayıp, teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı ve ekonomiye, iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı ancak 15 Temmuz darbe girişiminde de açıkça ortaya konulduğu üzere hükümetimiz ve milletimiz darbeler tarihine nokta koymuştur."

- Van

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Van Şube Başkanı Ahmet Yentürk de yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ın sadece başörtüsü yasağı bağlamında ele alınacak bir süreç olmadığını, bunun, insanlar üzerinde hegemonya kurarak siyasi, ekonomik ve sosyal ayrıcalıklar elde etmek isteyen zihniyetin insanlık değerlerine saldırısı olduğunu söyledi.

Yentürk, "Bir daha 28 Şubatlar ve 15 Temmuzların olmaması, menfaat şebekelerinin önüne geçmek için ilkeli davranan insanların yetişmesine zemin hazırlama noktasında çaba göstereceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :