28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Yıldırım:- "28 Şubat, merhum Necmettin Erbakan'a 'Yeter artık çek git' diyen terörist başı Feto'nun 20 senede yeşerttiği darbeci haşhaşilerin tohumlarının atıldığı gündür. Bu iki darbe birbirinin ikizidir"

ANTALYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, "28 Şubat, merhum Necmettin Erbakan'a 'Yeter artık çek git' diyen terörist başı Feto'nun 20 senede yeşerttiği darbeci haşhaşilerin tohumlarının atıldığı gündür. Bu iki darbe birbirinin ikizidir." dedi.

Trafiğe kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP), Antalya Platformu ve Antalya Gençlik ve Dayanışma Platformu'na (AGENDAP) bağlı 75 sivil toplum örgütü adına İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, basın açıklaması yaptı.

Yıldırım, bugünün, 28 Şubat 1997'de icraya konulan hukuksuzluk, zorbalık ve zulüm sürecinin ilan edilişinin, "28 Şubat Darbesi" adı verilen militarist kalkışmanın 20. yıl dönümü olduğunu hatırlattı. 28 Şubat'ın post modern bir darbe sürecinin adı olduğunu, tek tip insan üretmeyi bir ideal haline dönüştüren resmi ideolojinin ürettiği faşist bir şer hamlesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu, yıllardır seslendirmeye çalıştığımız, yetkilileri uyardığımız darbeler çöplüğüne dönen ülkemizin 15 Temmuz darbesinin de tohumlarının atıldığı bir darbedir. O gün için meşru hükümetin başı, merhum Necmettin Erbakan'a 'Yeter artık çek git' diyen terörist başı Feto'nun 20 senede yeşerttiği darbeci haşhaşilerin tohumlarının atıldığı gündür. Bu iki darbe birbirinin ikizidir."

- "28 Şubat son darbe"

Yıldırım, 28 Şubat darbesinin toplumun belli bir kesimini değil, tamamını hedef aldığını savunarak, darbeyi gerçekleştirenlerin hukuka aykırı uygulamalarının yargıdan dönmemesi için yargı mensuplarına brifingler vererek kontrol altına aldıklarını ifade etti.

Anayasada belirlenen usullerle kurulan meşru Refah-Yol hükümetinin baskı, tehdit ve çeşitli entrikalarla düşürüldüğünü, yargı başta olmak üzere devletin bütün erklerinin darbeyi gerçekleştirenlerin kontrolüne geçtiğini dile getiren Yıldırım, "Bu kara dönem, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonucunda bitmiş, bu milletin darbelerden gereken dersleri aldığını, bundan sonra bu topraklarda hiçbir darbeye izin vermeyeceğini ortaya koymuştur. Kesin inancımız odur ki 28 Şubat darbesi, bu topraklarda gerçekleştirilen son darbedir ve ilelebet öyle kalacaktır." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :