28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

KARAMAN (AA) - Karaman İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) İl Başkanı Mehmet Sarı, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat zihniyetinin henüz 15 yıl geçmeden...

KARAMAN (AA) - Karaman İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) İl Başkanı Mehmet Sarı, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat zihniyetinin henüz 15 yıl geçmeden karanlığa gömüldüğüne tanık olunduğunu belirtti.

Sarı, İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin sayısı milyonları bulan i̇mam-hatip camiasını yıllarca mağdur ederek sistemin dışına atmayı amaçlayan 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu kararlarının üzerinden yirmi yıl geçtiğini hatırlattı.

28 Şubat'ın Türkiye'ye yönelik bir kasıt olduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da tüm mazlum coğrafyaların elleri kalbinde, ağızlarında dualarla seyrettiği memleketi ve maneviyatı müdafaa direnişini oluşturan temel motivasyonun aynı ruh kökü ile beslenen bir düşüncenin eseri olduğunu biliyoruz. Bu ruh, 28 Şubat'ta tecrübe edilen kötülükleri püskürtme adına meydana gelmiş bir bilinç haliydi. ÖNDER olarak iyiliği yayan ve fenalıkları def eden yeni bir iyilik neslinin yetişmesinde üstlendiğimiz vazifenin hakkını verme gayretinde olacağız ve ümitlerimizi yitirmeyeceğiz."

Toplantıya, Diyanet-Sen İl Temsilcisi Ali Şahin Mutlu, Din Görevlileri Derneği İl Temsilcisi Mehmet Ali Tunç ve ÖNDER üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :