28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

BBP Genel Başkanı Destici:- "İnşallah ülkemiz bundan sonra bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmaz. 28 Şubatçılar bir yargı süreciyle karşı karşıya kaldılar. Ama hala bu sürecin net bir şekilde hak ettikleri bir yargı süreciyle karşı karşıya kalmadıkla

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "İnşallah ülkemiz bundan sonra bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmaz. 28 Şubatçılar bir yargı süreciyle karşı karşıya kaldılar. Ama hala bu sürecin net bir şekilde hak ettikleri bir yargı süreciyle karşı karşıya kalmadıklarını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin çok partili siyasi hayata geçişten sonraki belli dönemlerinde askeri darbelerle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, 28 Şubat'ın post modern bir darbe olduğunu bildirdi.

28 Şubat post modern darbesini planlayan kişilerin çoğunluğa hükmetme ve kendi felsefelerini dayatma anlayışıyla yola çıktıklarını hatırlatan Destici, şöyle devam etti:

"Milletin iradesine tahammülleri yoktu. Bunun üzerine şehit liderimiz Muhsin Başkanımız 'Namlusunu Milletine döndürmüş tanklara selam durmayacağız' dedi. Tanklar yürütüldü. Darbenin alt yapısını oluşturmak için ülkenin değişik yerlerinde değişik tezgahlar düzenlendi."

Destici, dönemin bir takım siyasetçilerinin darbeye destek verdiklerini belirterek, "Dönemin yargıçlarından, hukukçularından bu darbeye destek verenler oldu. Dönemin Cumhurbaşkanı bu darbe sürecine üstü kapalı destek verdi. Darbeciler emellerine ve amaçlarına ulaştılar. Milli iradenin seçtiği hükümeti ala aşağı ettiler. Kendi vesayetleri altında bir hükümet kurdular." değerlendirmesinde bulundu.

BBP olarak darbenin her türlüsüne karşı çıktıklarını ve net duruşlarını gösterdiklerini vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

"İnşallah ülkemiz bundan sonra bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmaz. 28 Şubatçılar bir yargı süreciyle karşı karşıya kaldılar. Ama hala bu sürecin net bir şekilde hak ettikleri bir yargı süreciyle karşı karşıya kalmadıklarını görüyoruz. Keşke o süreç tam anlamıyla hukukçularımız tarafından incelenseydi ve gerçekten 28 Şubat post modern darbecileri başta bir fiil, uygulayıcıları o dönem Silahlı Kuvvetler içine yerleşmiş olan cunta başta olmak üzere onlara destek veren medya, sermaye ve siyaset hangi ayağı varsa onlar ortaya çıkarılsaydı belki bir 15 Temmuzları yaşamak zorunda kalmazdık.

Demokrasimizi güçlendirmeliyiz. Türkiye’yi darbecilerin yaptığı anayasadan kurtarmalıyız. Türkiye darbe hukukundan kurtulmalı. Milli irade tam anlamıyla tecelli etmeli. Bundan sonra bırakın darbe yapmayı hiçbir güç ne cunta olarak, nede toplu bir komuta kademesi altında darbe girişiminde bulunmayı bırakın akıllarından bile geçirmeyecekleri bir sisteme Türkiye'nin kavuşturulması gerekiyor. Darbenin mağdurları olan dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Şehit liderimiz Muhsin başkanımı rahmetle ve minnetle anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :