28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan:- "Türk siyasi tarihinde gördük ki devleti ele geçirmek isteyen güçler, zamam zaman kendisine tehdit olarak gördüğü milli iradeye tecavüz etmişlerdir"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Türk siyasi tarihinde gördük ki devleti ele geçirmek isteyen güçler, zamam zaman kendisine tehdit olarak gördüğü milli iradeye tecavüz etmişlerdir." dedi.

Turan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat 1997'nin, darbecilerin, kendilerine milleti koruması için emanet edilen tanklarla yine milletin üzerinden geçtiği kara bir gün olduğunu belirtti.

Millet iradesine vurulmuş kara günleri unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını vurgulayan Turan, "Türk siyasi tarihinde gördük ki devleti ele geçirmek isteyen güçler, zamam zaman kendisine tehdit olarak gördüğü milli iradeye tecavüz etmişlerdir. 28 Şubat da bu kara günlerden bir tanesiydi. Ne acıdır ki o günlerde darbe teşebbüsünde bulunup silah zoruyla milletin seçtiği hükümeti alaşağı edenler şimdi mahkeme huzurunda hesap veriyorlar." diye konuştu.

Yargılananların yaşananları inkar ettiğini, milletin gözünün içine baka baka darbe yapmadıklarını iddia ettiklerini anlatan Turan, bunun darbe kadar çirkin bir eylem olduğunu söyledi.

Milli iradeye ve demokrasiye tecavüz edenlerin, memleketi koruyormuş, gözetiyormuş, memleketin güvenliğini düşünüyormuş gibi yaptıklarını ifade eden Turan "Bu eylemi yapanlar hem sosyal, hem psikolojik, hem siyasi, hem ekonomik olarak memleketi adeta 50 yıl geriye götürdüler. Türk demokrasisini 3. dünya ülkelerindeki demokrasi olmayan ülkelerle anılır duruma getirdiler. Kafası bozulunca gelip birilerinin darbe yaptığı kabile yönetimlerine benzettiler." ifadesini kullandı.

Turan, darbe zihniyetinin son 100 yıldır milleti kendi zihinleri doğrultusunda dönüştürmeye çalıştığını, 15 Temmuz'un da bu zihniyetin bir devamı olduğunu aktardı.

15 Temmuz'daki kalkışma ile 28 Şubat'taki kalkışma arasında hiçbir fark bulunmadığına işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Bu yaşananların hepsi milletin tercihlerinden rahatsız olmanın sonucudur. Biz bu kara günün, millete giydirilmeye çalışılan deli gömleğinin, siyasi tarihimizde alnımıza sürülmeye çalışılmış kara lekenin yıl dönümünde bu günü asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu günün mağdurlarını, mazlumlarını hayırla anacağız, darbecilerini de lanetle anacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :