28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Bostan:- "Askerlerin gölgesine sığınanların ve o gölgede hareket edenlerin tezgahladığı bir darbedir"

TBMM (AA) - AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, 28 Şubat'ın askerlerin gölgesine sığınanların ve o gölgede hareket edenlerin tezgahladığı bir darbe olduğunu bildirdi.

Bostan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de gerçekleştirilen tüm darbe ve darbe girişimlerinde, "Seçimle iş başına gelmiş olan yönetimlerin beceriksiz, taraflı ve kötü yönetimlerinin, ülkenin kaosa doğru gitmesinin, yönetenlerin bu duruma çözüm üretemeyeceğinin ve dolayısıyla yönetime silah zoruyla el konulmasının" gerekçe olarak gösterildiğini belirtti.

Kasım Bostan, "Ülkemizde periyodik olarak geleneksel hale getirilen darbeleri, olağanüstü algı operasyonlarıyla halkın tek çare olarak görmesi ve kabullenmesi sağlandı." diye konuştu.

28 Şubat'ın, askerlerin doğrudan yönetimi ele alması yerine askerlerin emir komuta zinciri içerisindeymiş gibi hareket eden siviller aracılığıyla yaptırılmış bir darbe olduğunu anlatan Bostan, "Askerlerin gölgesine sığınanların ve o gölgede hareket edenlerin tezgahladığı bir darbedir." ifadesini kullandı.

Bostan, 28 Şubat'ı, diğer tüm darbe ve darbe girişimlerini kınadığını, millete rağmen iş yapmaya kalkanları lanetlediğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :