28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği: - "Tarihe '28 Şubat post-modern darbesi' olarak geçen süreci, hafızalarımızda diri tutmayı, hem yakın geçmişe müdrik olma adına ve hem de istikbale dair adımlar atma noktasında bir bilinç oluşturmak için oldukça önemsiyoruz"

İSTANBUL (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, 28 Şubat sürecini hafızalarında diri tutmayı önemsediklerini belirtti.

Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yapılan basın açıklamasına, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüp AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çakır, Eyüp İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Süleyman Uçal, gazeteci yazar Ali Ekrem Kavaklı, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Burada ÖNDER İmam Hatipliler Derneği adına basın açıklamasını okuyan Uçal, "Tarihe 28 Şubat post-modern darbesi olarak geçen süreci, hafızalarımızda diri tutmayı, hem yakın geçmişe müdrik olma adına ve hem de istikbale dair adımlar atma noktasında bir bilinç oluşturmak için oldukça önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

Uçal, 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini söyleyenler olduğunu ancak bu sürecin 15 yıl dolmadan karanlığa gömüldüğünü hatırlatarak, yılmadan yapılan çalışmalarla milletin derinliğindeki asil ruhu yine millete anlatarak vazifelerini yerine getirdiklerini aktardı.

Vazifelerinin halen devam ettiğine dikkati çeken Uçal, genç neslin bir bayrak yarışı misali bu bayrağı zirveye taşıyacağını bildirdi. 15 Temmuz’da tüm mazlum coğrafyaların elleri kalbinde, ağızlarında dualarla seyrettiği memleketi ve maneviyatı müdafaa direnişini oluşturan temel motivasyonun aynı ruh kökü ile beslenen bir düşüncenin eseri olduğunu bildiklerini anlatan Uçal, bu ruhun 28 Şubat’ta tecrübe edilen kötülükleri püskürtme adına meydana gelen bir bilinç hali olduğunu ifade etti.

Uçal, 28 Şubat’ın Türkiye’ye yönelik bir kasıt olduğunu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin de aynı kapsamda bulunduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :