28 Şubat'ın 20. yılı

28 Şubat'ın 20. yılı

Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı

İSTANBUL (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde basın açıklaması yapıldı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu kararlarının üzerinden 20 yıl geçtiğini belirterek, ÖNDER olarak bu süre zarfında haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı mücadele eden milyonların sesi olma gayretinden hiç vazgeçmediklerini söyledi.

Yaşananların canlı şahidi ve hafızası olma misyonunu üstlendiklerini ifade eden Şişman, şunları kaydetti:

"28 Şubat'ı hatırlamanın bu günü anlamlandırmak ve yarını okumak için elzem bir ihtiyaç olduğu kanaatini taşıyoruz. Dolayısıyla büyük umutlar beslediğimiz yeni neslin 28 Şubat'a şahit olmuş büyüklerinden bayrağı devraldığı şu zamanda aynı şuurla hareket edeceklerine kalpten inanıyoruz. Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat zihniyetinin henüz 15 yıl geçmeden karanlığa gömüldüğüne tanık olmuş nesiller olarak yılmadan yaptığımız çalışmalarla milletimizin derinliğindeki asil ruhu yine milletimize anlatarak üzerimizdeki vazifeyi ifa ettiğimizi düşünüyoruz. Vazifemizin hala devam ettiği bilincinde olarak, taze dimağların bu mücadeleyi bir bayrak yarışı gibi bizlerden daha faydalı yerlere, zirveye taşıyacaklarına kaniyiz. 15 Temmuz'da tüm mazlum coğrafyaların elleri kalbinde, ağızlarında dualarla seyrettiği memleketi ve maneviyatı müdafaa direnişini oluşturan temel motivasyonun aynı ruh kökü ile beslenen bir düşüncenin eseri olduğunu biliyoruz. 28 Şubat Türkiye'ye yönelik bir kasıttı. 15 Temmuz hain darbe girişimi de öyle. Bunu biliyoruz, hatırlıyoruz, hatırlatmayı sürdüreceğiz."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :