"28 Şubat'ı planlayanlar arasında FETÖ de vardı"

"28 Şubat'ı planlayanlar arasında FETÖ de vardı"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkal: - "28 Şubat döneminde katsayı sorunu nedeniyle insanlar çocuklarını imam hatibe gönderemeyince 'Eyvah ne yapacağız' diye düşünmeye başladı. O zaman herkes çocuklarını, dini eğitimlerini de alsın diye FETÖ'nün ok

AFYONKARAHİSAR (AA) - 28 Şubat sürecinde gördüğü baskılardan dolayı çok sevdiği öğretmenlikten uzaklaştırılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 28 Şubat döneminde katsayı sorunu nedeniyle insanların çocuklarını imam hatip liselerine gönderemeyince "Eyvah, ne yapacağız?" diye düşünmeye başladığını belirterek, "O zaman herkes çocuklarını, dini eğitimlerini de alsın diye FETÖ'nün okullarına gönderme gereği hissetti." dedi.

Özkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde genç kızların zorla başlarının açtırıldığını, bu baskılara maruz kalan birçok kadının psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

O dönem FETÖ okullarında ve dershanelerinde, başörtüsü yasağının çok daha önce uygulanmaya başlandığını ifade eden Özkal, "Bu süreçte özellikle imam hatiplilerin önü kesildi. 28 Şubat'ta kesinlikle FETÖ'nün çok büyük bir etkisi ve katkısı vardı. İnsanlar çocuklarının dini eğitimini almasını istiyor ama o dönemde aileler imam hatibe öğrenci gönderemedi çünkü üniversite geleceği yok. O yüzden gelecek olmayınca herkes gönderemedi." diye konuştu.

- "15 Temmuz darbesinin kökeni 28 Şubat'ta yatıyor"

Özkal, şunları kaydetti:

"28 Şubat döneminde katsayı sorunu nedeniyle insanlar çocuklarını imam hatibe gönderemeyince 'Eyvah, ne yapacağız' diye düşünmeye başladı. O zaman herkes çocuklarını, dini eğitimlerini de alsın diye FETÖ'nün okullarına gönderme gereği hissetti. Ailelere, 'Burada din eğitimi vereceğiz' dediler. İnsanlar böyle bir kaygıyla onların kucağına düştü. O yüzden 28 Şubat'ı planlayanlar arasında FETÖ de vardı. Bu, insanları onların kucağına düşürmek için çok iyi bir operasyondu. Okullar onlara çok büyük bir maddi kaynak sağladı."

Özkal, ailelerin çocuklarını, okuldan sonra bu örgütün dershanelerine de göndermeye başladığını dile getirerek, "Derken o girdaba insanlar girdi. Daha sonra 'Evimizde kalın' dediler. Sınav sorularını kendilerine ajanlık yapabilecek çocuklara verdiler. Evlenecek kişileri de belirlediler. Kopamadılar. Erkek kopacaksa kadın tuttu, kadın kopacaksa erkek tuttu. 15 Temmuz darbesinin kökeni 28 Şubat'ta yatıyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :