"28 Şubat mağdurları serbest bırakılsın"

"28 Şubat mağdurları serbest bırakılsın"

TYB Başkanı Bıyıklı: - "28 Şubat mağdurlarını içeri atan hakimler şu an hapishanelerde. Oyunları gün yüzüne çıkmıştır. 28 Şubat mağdurları dışarı çıkmalıdır"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Mahmut Bıyıklı, "28 Şubat mağdurlarını içeri atan hakimler şu an hapishanelerde. Oyunları gün yüzüne çıkmıştır. 28 Şubat mağdurları dışarı çıkmalıdır." dedi.

TYB Başkanı Bıyıklı, yazarlar, 28 Şubat mağduru aileler ve vatandaşlar ile Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi önünde basın açıklaması yaptı.

Bıyıklı, yeni 28 Şubat'ların yaşanmaması için Hükümet'in çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Şu an 600'e yakın kişinin 28 Şubat dönemi yargılamaları sonucunda halen hapiste olduğunu kaydeden Bıyıklı, "28 Şubat mağdurlarını içeri atan hakimler şu an hapishanelerde. Oyunları gün yüzüne çıkmıştır. 28 Şubat mağdurları dışarı çıkmalıdır." diye konuştu.

28 Şubat mağdurları arasında 15 Temmuz darbe girişimine direnenlerin olduğunu da hatırlatan Bıyıklı, bunların en önemli örneklerinden birisinin şehit Halil Kantarcı olduğunu anımsattı.

Akademya dergisi adına açıklama yapan Kubilay Karadeniz de 28 Şubat mağdurları için yeniden yargı yolunun açılması gerektiğini söyledi. Bu konuda bir imza kampanyası başlattıklarını da bildiren Karadeniz, 2 milyon imzaya ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :