28 Şubat mağdurları için çalıştay yapılacak

28 Şubat mağdurları için çalıştay yapılacak

Kamu Başdenetçisi Malkoç:- "Hak kaybına uğrayan veya mağdur olanların bir kısmı haklarının iadesi için birçok kuruma müracaat ediyorlar. Bu arada Kamu Denetçiliği Kurumuna da (KDK) başvurular oldu. Biz şu anda bunları değerlendiriyoruz"- "İlerleyen günler

BURSA (AA) - CEM ŞAN - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili çalıştay düzenleyeceklerini belirterek, "Çalıştay sonucunda da 28 Şubat mağdurlarının başvurularıyla ilgili bir karar oluşturacağız. Umut ediyorum ki, hakların iadesi ve mağduriyetlerin giderilmesi üzerine bir karar çıkar." dedi.

Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ın 21'nci yıl dönümü olmasına rağmen bazı yaraların halen tazeliğini koruduğuna işaret etti.

28 Şubat süreciyle yaşanan hak kayıplarının bir kısmının telafi edildiğini aktaran Malkoç, "Hak kaybına uğrayan veya mağdur olanların bir kısmı haklarının iadesi için birçok kuruma müracaat ediyorlar. Bu arada Kamu Denetçiliği Kurumuna da (KDK) başvurular oldu. Biz şu anda bunları değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Malkoç, ilerleyen günlerde 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili düzenleyecekleri çalıştayda başta Başbakanlık olmak üzere konunun bütün ilgili muhataplarını dinleyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Çalıştay sonucunda da 28 Şubat mağdurlarının başvurularıyla ilgili bir karar oluşturacağız. Bu çalışma tamamlanmadan nasıl bir karar çıkacağını yorumlamamız çok zor olur. Umut ediyorum ki, hakların iadesi ve mağduriyetlerin giderilmesi üzerine bir karar çıkar. Burada önemli olan insanımızın hak arama kültürünü yaygınlaştırmak. Hak aramasının ünündeki engelleri kaldırmak. KDK bu işler için kurulmuş ve çalışmalarını sürdürmektedir."

Kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğuna dikkati çeken Malkoç, 28 Şubat mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için hukukun içinde gereken çalışmayı yapacaklarını bildirdi.

- "FETÖ'cü subaylar"

Malkoç, KDK'ya 28 Şubat Mağdurları Derneği tarafından şikayette bulunulduğunu, bunun için gerçek mağdurun ne kadar olduğunu ve tespit edilmesin de zorluğuna değinerek, "Belki karar çıktıktan sonra mağdurlar ilgili kurumlara şikayet edeceklerdir veya başvuracaklardır. 28 Şubat'ın gerçek manada mağduru bütün Türk milletidir. Ancak fiilen mağdur olan ve haklarında eksilme olanları tam olarak bilmiyoruz." dedi.

28 Şubat postmodern darbesiyle 15 Temmuz darbe teşebbüsünün birbiriyle bağlantılı olduğunu vurgulayan Malkoç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz 28 Şubat'ın gayrimeşru çocuğudur. 28 Şubat'ta FETÖ terör örgütü zaten vardı ve aktifti. 28 Şubat'ta binlerce subay ordudan atılmıştır ama hiçbir tane FETÖ'cü subay ordudan atılmamıştır. Çünkü FETÖ'cü subaylar 28 Şubat'ın organizesinde de görev almışlar ve gerçek, samimi Müslümanları 28 Şubatçılara ihbar etmişlerdir. Bu işin bir yönü. Bir diğer yönü de FETÖ elebaşısı o dönemde başbakan olan Necmettin Erbakan'a saldırmıştır. 'Beceremedin, çekil' demiştir. Sen kimsin? Milyonlarca insanın oyunu alarak başbakan olmuş Necmettin Erbakan'a bu lafı hangi hakla söylüyorsun? Kimin adına söylüyorsun? Neye güvenerek söylüyorsun? (FETÖ elebaşısı) Siyaseti kötülemek ve siyasetçiyi karalamak için de 'Cebrail gelse parti kursa oy vermem' demiştir. Yani demokrasiden, hukuktan bu kadar uzak hatta nefret eden bir yapısı vardı. Bütün bunlara rağmen kendisini saklamış gerçek yüzü 15 Temmuz'da ortaya çıkmıştır. Çok şükür gerçek yüzü ortaya çıktı."

Malkoç, FETÖ'nün Türkiye ve İslam dini için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu Türkiye'de fark eden ilk kişinin merhum Necmettin Erbakan olduğunu belirtti.

Şeref Malkoç, şunları kaydetti:

"Çünkü 1990'larda her kim yanına geldiğinde ve çocuğunu onların okullarında okuttuğunu söylediğinde Necmettin Erbakan Hoca'nın ilk sözü 'Onların okulundan çocuğunu al. Onlar siyonizme asker yetiştiriyor' olurdu. Rahmetli Hoca, FETÖ konusunda bu kadar duyarlı ve hassastı. Dileğimiz ve temennimiz şu, bunlar geride kaldı. Bunlardan ders ve tecrübe alalım. 2023'e, 2053'e ve 2071'e giderken bunlar tekrarlanmasın. Çünkü yeni Türkiye demokrasi, insan hakları ve hukukun üzerinde inşa edilecek inşallah. Bilimde, teknolojide, sanayide, ekonomide ve ülkenin refahında güzel ahlaklı çalışkan ve dürüst insanlar olacak. Feraset ve dirayet sahibi doğru insanlarla yeni Türkiye inşa edilecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :