"28 Şubat-FETÖ Mağdur Aileler İnisiyatifi" kuruldu

"28 Şubat-FETÖ Mağdur Aileler İnisiyatifi" kuruldu

Batman'da bazı aileler, 28 Şubat ve FETÖ mağduru olduğunu savundukları cezaevindeki yakınlarının yeniden yargılanması talebiyle inisiyatif kurdu- İnisiyatif adına açıklama yapan Çelik: -"Bu insanların masumiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılmakta ve zama

BATMAN (AA) - Batman'da bazı tutuklu yakınları 28 Şubat ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılması için, "28 Şubat-FETÖ Mağdur Aileler İnisiyatifi"ni kurdu.

Bir iş merkezinde toplanan grup adına konuşan sözcü Hanife Çelik, 28 Şubat'tan 15 Temmuz darbe girişimine kadarki süreçte, İslami hassasiyetlerinden dolayı cezaevine girenlere yeniden yargılanma yolu açılması için inisiyatif kurduklarını söyledi.

Her kesimden mağdur ailenin inisiyatife dahil olabileceğini dile getiren Çelik, FETÖ’nün darbe girişimi ile çok sayıda insanın mağdur edildiğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Çelik, şöyle devam etti:

"Yıllardır kumpaslar sonucu zindanlarda tutulan kardeşlerimiz, babalarımız, eşlerimiz, çocuklarımız sadece ve sadece mütedeyyin kimliklerinden dolayı hedef tahtasına oturtulmuştur. Bu insanların masumiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılmakta ve zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmaktadır."

FETÖ tarafından mağdur edilenler için yeniden yargılama yolunun açılmasını istediklerini anlatan Çelik, "Kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyoruz. 28 Şubat ve öncesinden, son yaşanan FETÖ tecrübesine kadar olan zaman diliminde İslami kesimlere yapılan haksız, hukuksuz baskılar, operasyon ve algılar sonucu tutsak edilen kardeşlerimize haklarının geri verilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :