28 Şubat bin yıl sürmedi, sürmeyecek!

28 Şubat bin yıl sürmedi, sürmeyecek!

28 Şubat 1997, öylesine bir tarih ya da gün değildir. 28 Şubat, bu ülkede belli dönemlerde gerçekleşen ve milletin öz evlatlarının ötelenmesi, yok sayılması hatta yok edilmesi operasyonlarının parçalarından biridir.

Devletine, milletine bağlı, vatanını seven, dinini yaşamayı ve yüceltmeyi kendisine şiar edinen, demokrasiye inanan ve yönetimde, ticarette, bürokraside hakkı olanı isteyen halkın önüne çekilmiş bir set olan 28 Şubat, bir darbedir. Her ne kadar silahla yapılmamışsa da, vesayet odaklarının asker, yargı, sivil toplum, basın, sermaye ve siyaset uzantılarıyla el ele vererek yaptığı sivil, postmodern bir darbedir.

Bu dönemde irtica bahanesiyle bir iktidar devrilmiş, milyonlarca insan devletine küstürülmüş, siyasetten soğutulmaya çalışılmış, ticaretten el çektirilmek istenmiş, eğitim hakları ellerinden alınmış, kamu görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

Ancak “28 Şubat bin yıl sürecek” diyen zihniyet, demokrasiye ve inancından aldığı güce inanan bu millet tarafından kısa sürede yine yenilgiye uğratılmıştır. Bu zulmü bir daha yaşamak istemeyen Türkiye, vesayet odaklarıyla mücadele ederek geleceğini kurtarmıştır. Millet iktidar olmuş ve zincirlerinden kurtulan ülkemiz her alanda büyük mesafeler kat etmiştir.

Diğer yandan 28 Şubat’ın açtığı yaraların bir kısmı daha büyük sorunlara yol açmış, insanlar, bu zihniyet tarafından kollanan FETÖ gibi örgütlerin kucağına itilmiş, ülke ve devlet büyük badireler atlatmıştır.

O dönemde açılan yaraların bir kısmı ise hala açıktır. Süreç içerisinde derin odakların tezgahladığı faili meçhul olayların içine itilen, adları cinayetlere karıştırılan çok sayıda insan 28 Şubat yargısının kararlarıyla hapishanelere atılmış ve ömürleri ellerinden alınmıştır. Bu insanlar halen cezaevlerindedir. Umarız yeniden yargılama yolu açılarak bu insanlar özgürlüklerine kavuşur.

20. yılında, bu zihniyetin Türkiye’nin geleceğinde bir daha yer almaması için hangi görüşten olursa olsun milletin her kesiminin vesayet odaklarına karşı mücadele etmesi gerekmektedir. Çünkü halkın bir kesimi değil tüm ülke bu zihniyetten zarar görmektedir. Bu vesileyle mücadelenin en önde gelen ismi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da vefat yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türkiyemizin “28 Şubat”lar görmeden bin yıl yaşaması temennisiyle...

SALİH ZEKİ İNCE

KONYA İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ BAŞKANI