28. Ege Rallisi'ne doğru

28. Ege Rallisi'ne doğru

- Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Ömer Yüce:- "Herkesin uzun süre konuşabileceği bir ralli yapmayı planladık, o nedenle Çeşme etabı ortaya açıktı"


İZMİR (AA) - Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Ömer Yüce, İzmir'de yarın başlayacak 2018 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı olan NG Kütahya Seramik 28. Ege Rallisi'nin, uzun süre konuşulacak bir organizasyon olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ömer Yüce, NG Kütahya Seramik Ege Bölge Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, yarın startı verilecek Ege Rallisi'nin 7-8 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Uzun bir çalışma süreci geçirdiklerini vurgulayan Yüce, "Herkesin uzun süre konuşabileceği bir ralli yapmayı planladık, o nedenle Çeşme etabı ortaya çıktı. Güzel bir katılım var." dedi.

Yarışma direktörü Özer Yüce de 21 yıl önce aday hakem olarak yer aldığı Ege Rallisi'nde bu sene yarışma direktörü olarak görev yapacağını aktardı.

Ege Rallisi için 62 kişinin kayıt yaptırdığını bildiren Yüce, yarışın sembolik startının yarın saat 19.30'da Çeşme Belediyesi önünde verileceğini kaydetti.

2018 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 3. ayak öncesinde lider durumda bulunan Ford Motorsport Turkey pilotu Yağız Avcı da Ege Rallisi'nin klasik etaplarının çok güzel olduğunu, genel olarak eleştirilebilecek yönlerinin bulunduğunu belirtti. Ege Rallisi'ni genel olarak sevdiğini dile getiren Avcı, "İyi bir rekabet olacak. Umarım kazasız belasız, iyi bir yarış olur." ifadesini kullandı.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral da Ege Rallisi'nin çok özel bir yarış olduğunu, böyle bir yarışı izleyiciler açısından farklı bir noktaya taşımak için Çeşme etabını yaptıklarını söyledi.

Yarın Çeşme Marina önünde çok özel bir etkinliğe imza atılacağını kaydeden Güral, "Herkes için unutulmaz bir akşam olacağına inanıyorum. Emek ve özveri gerektiren hazırlık sürecini başarıyla tamamladık. NG Kütahya Seramik olarak böyle bir organizasyon içinde olmak gurur veriyor." diye konuştu.

Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen NG Kütahya Seramik 28. Ege Rallisi'nin ilk gününde, Çeşme Belediyesi önünde verilecek startın ardından Çeşme Marina çevresinde belirlenen 1,94 kilometre uzunluğundaki NG Kütahya Seramik seyirci özel etabı geçilecek. Ralli, cumartesi ve pazar günkü etapların ardından tamamlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :