28. Arap Birliği Zirvesi hazırlık toplantıları

28. Arap Birliği Zirvesi hazırlık toplantıları

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi:- "Tam anlamıyla pozitif geçen bir gündü. Gündeme alınan meseleleri görüştük ve temsilcilerin tüm kararları onaylandı. Bunlar, uygun kararlar alınması için zirveye taşınacak"

ÖLÜ DENİZ (AA) - Arap dışişleri bakanları, Ürdün'de gerçekleştirilecek 28. Arap Birliği Zirvesi öncesinde yaptıkları hazırlık toplantısında, Arap Birliği daimi temsilcilerinin tüm kararlarını zirveye taşıma konusunda anlaştı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, hazırlık toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Tam anlamıyla pozitif geçen bir gündü. Gündeme alınan meseleleri görüştük ve temsilcilerin tüm kararları onaylandı. Bunlar, uygun kararlar alınması için zirveye taşınacak." dedi.

Onaylanan kararların 17 ya da daha fazla olduğunu söyleyen Safedi, bunların içeriğiyle ilgili bilgi vermedi.

Safedi, zirvenin "pozitif geçeceği" ve önceki zirvelere nazaran yoğun bir katılımın olacağı yönünde işaretler bulunduğunu aktardı.

28. Arap Birliği Zirvesi'nin 29 Mart'ta başlaması bekleniyor. Yemen'in ülkede yaşanan savaş nedeniyle zirveye ev sahipliği yapamayacağını duyurmasının ardından zirvenin Ürdün'de düzenlenmesine karar verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :