27. The Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları

27. The Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları

Organizasyona 100 tekne ile bin 500'den fazla yarışmacının katılması bekleniyor

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, 1989'dan bu yana düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları, bu yıl 27'nci kez start alacak.

Palmarina Bodrum sponsorluğundaki yarışlar, Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve ilçedeki diğer kurumların destekleriyle 19 Ekim'de Bodrum açıklarında başlayacak. 

Yarışma öncesinde Bodrum Belediyesi Trafo Restoran'da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yarışların bu yıl 27'nci yılını doldurduğunu söyledi. 

İsmi "Yat yarışı" olsa da etkinliğin "Bodrum denizcilerinin bayramı" olduğunu ifade eden Kocadon, "Ben 18 yıldır kesintisiz belediye başkanlığı yapıyorum. Bu yarışlar, benden 10 yıl önde gidiyor. Başkanlık yaptığım süre boyunca her zaman desteğimi vermişimdir. Vermeye de devam ediyoruz" dedi.

Dünyada mavi yolculuğun Bodrum'daki balıkçı ve süngerci kayıklarından başlayarak bugüne geldiğine değinen Kocadon, "Bu ustalarımızın yaptığı bu güzel guletler, Bodrum'un yetiştirdiği, ülkemizin yetiştirdiği aydınlık kaptanlarımızla beraber mavi yolculuğa başladı. Maldiv Adaları'nda dahi Bodrum ismini taşıyan guletler var. Bunlar bizim gururumuz, kültürümüzdür" diye konuştu.

Yarış Komite Başkanı Süleyman Uysal, etkinliğin Bodrum'un tanıtımına yaptığı katkıya işaret etti.

Yarışma kapsamında fotoğraf yarışması, "Mavi Yolculuk Mutfağı" yemek yarışması ve kostüm yarışması gibi çeşitli aktivitelere de yer verilecek.

100 tekne ile bin 500'den fazla yarışmacının katılması beklenen yarışlar, 24 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı