27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir:

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılına ilişkin, "27 Mayıs ve sonrasında gerçekleşen darbeler Türkiye'ye on yıllar kaybettirmiş halen devam eden toplumsal travmalara ve siyasi ve ekonomik dengesizliklere sebep olmuştur" ifadelerini kullandı.  

İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada,  27 Mayıs 1960 darbesinin 55. yılında, şehit başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları olmak üzere tüm darbe mağdurlarını rahmetle andığını bildirdi.

Cihangir İşbilir, şunları kaydetti:

"27 Mayıs ve sonrasında gerçekleşen darbeler Türkiye'ye on yıllar kaybettirmiş halen devam eden toplumsal travmalara ve siyasi ve ekonomik dengesizliklere sebep olmuştur. Şimdi de Türkiye, bölgesinde bir istikrar ve barış adası olmuşken ve mazlumlara sahip çıkan, darbelere ve vesayetçi düzenlere karşı çıkan kararlı bir duruş sergileyerek tarihi bir kavşağa doğru ilerlerken yeni darbe teşebbüsleri, milli iradeyi baltalamaya yönelik yeni ve karanlık tertipler sahneye konulmak istenmektedir. Bu tertip ve teşebbüsler o raddeye ulaşmıştır ki Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararı üzerinden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tehdit edilebilmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı