27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Başkanı Kavaloğlu:- "Türk milleti 27 Mayıs'ı onaylamamış, reddetmiştir. Milletin teveccüh gösterdiği bu siyasi parti, ekip ve bir siyasi lider, çete tarafından tasfiye edilmiştir"- DYP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah

İSTANBUL (AA) - Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih Kavaloğlu, "Türk milleti 27 Mayıs'ı onaylamamış, reddetmiştir. Milletin teveccüh gösterdiği bu siyasi parti, ekip ve bir siyasi lider, çete tarafından tasfiye edilmiştir" dedi.

Demokrat Parti (DP), Doğru Yol Partisi (DYP) ve Adnan Menderes Dernekler Federasyonu üyeleri, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı nedeniyle merhum başbakanlardan Adnan Menderes'i, kabri başında ziyaret etti.  

Türk demokrasisinin gerçek teminatının, baskıda ve şiddette değil milli iradeye karşı üstün saygıda olduğunun tescil edildiğini belirten Kavaloğlu, "Türk siyasi hayatına adeta derin bir iz bırakan bu eşkıya ayaklanması, bugün bu güzel vatanda halen yaşanan birçok sorunun ve problemin kaynağıdır. Bu ayaklanma ile devlet içerisinde ast-üst ilişkileri zedelenmiş devlet otoritesi sarsılmıştır. Geçen süre içerisinde bu zihniyetteki bir avuç demokrasi düşmanları, bu emellerini muhtelif dönemlerde Türk demokrasi ve siyasi hayatının tepesinde adeta bir kılıç gibi kullanmışlardır" diye konuştu.

Kavaloğlu, "Türk milleti 27 Mayıs'ı onaylamamış, reddetmiştir. Milletin teveccüh gösterdiği bu siyasi parti, ekip ve bir siyasi lider, çete tarafından tasfiye edilmiştir" dedi.

Demokrasi ve Özgürlük Adaları Projesi'ne değinen Kavaloğlu, "Bizler DP, DYP ve Adnan Menderes Federasyonu olarak Yassıada'nın orijinalliğinin bozulmamasından ve oradaki manevi havanın ortadan kaldırılmamasından yanayız. Oranın orijinal halini bozmamak kaydıyla tamir ve tadilat yapılabilir" ifadelerini kullandı.  

DYP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu da 27 Mayıs'ın demokrasiye vurulan en önemli darbe olduğunu belirterek, "Ne yazık ki 27 Mayıs ihtilali sadece iktidarı devirmedi, Türkiye'nin talihini de değiştirdi. 27 Mayıs olmasaydı 12 Eylül olmazdı ve de 28 Şubat'ta olmazdı. İktidarlar sandıkla gelmelidir ve sandıkla gitmelidir. Hangi koşulla olursa olsun 27 Mayıs 1960 ihtilali bugün Türkiye'yi 50-80 yıl geriye götürmüştür" değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı