27. Akbank Caz Festivali

27. Akbank Caz Festivali

Festival kapsamında farklı ülkelerden 222 sanatçı 36 mekanda 53 konser verecek- "Şehrin İyi Hali", "Kampüste Caz", "Liselerde Caz Atölyeleri" ve "Yenilikçi Projeler" gibi bölümlerin yer aldığı festival 19 Kasım'da sona erecek

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 27. yaşını kutlayan "Akbank Caz Festivali" 3 Kasım'da başlayacak.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliği ile gerçekleştirilen festivalin detayları, Sakıp Sabancı Müzesi'nde yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

Toplantıda konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, sanatsal etkinlikleri düzenlemeye ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Binbaşgil, festivalin gençlere yönelmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Özellikle 'Kampüste Caz' konusu bizim için çok önemli. Her sene farklı yerlere gidiyoruz. Dolayısıyla cazı gençlere sevdirmeye çalışıyoruz. Deneyimli sanatçıların yanı sıra programda genç sanatçılar da var. Bunun da önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Üniversite öğrencilerine yönelik "Şehrin İyi Hali" uygulamasını yürüttüklerini aktaran Binbaşgil, gönüllülük esasına bağlı uygulamada, gençlerin toplumla olan bağlarını güçlendirdiğini kaydetti.

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ise festivalin dolu bir programla cazseverlerin karşısına çıkacağını ve çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Dünyanın birçok yerinden sanatçının festival boyu performans sergileyeceğine vurgu yapan Bigalı, şöyle konuştu:

"Hiphop'tan 'reggae'ye, 'punk'tan 'elektronik caz'a çok geniş yelpazede konserler gerçekleşecek. Festivalimize katılan 222 sanatçı 36 farklı mekanda 53 konser verecek. Her yıl olduğu gibi konserlerin yanı sıra söyleşilerimiz ve atölyelerimiz olacak. Festivalin en önemli yönlerinden biri yıllardır caza emek vermiş Türk sanatçıların yer alması."

Bigalı, kurumsal sosyal sorumluluk projelerini çok önemsediklerinin altını çizerek, festivalin ardından 20 Kasım - 1 Aralık arasında 8 şehirdeki kampüslerde konserlerin devam edeceğini anlattı.

- "27. Akbank Caz Festivali"

Festival boyunca Cecil Taylor, Archie Shepp, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Jimmy Smith, Enrico Rava, John Scofield & Joe Lovano, Manu Katche, David Sanborn, Abdullah İbrahim, Vanessa Rubin, Ala.Ni, Wolfgang Muthspiel, Nicola Cruz, Bonobo, Daniel Herskedal, Marius Neset, Amina Figarova Sextet, Alfredo Rodriguez, Mark Guilliana, Shabaka Hutchings, The Ancestors ve Red Baraat gibi birçok caz sanatçısı ve grup sahne alacak.

"Yenilikçi Projeler" bölümünde Kenan Doğulu ve Sattas'ı ağırlayacak festival, aralarında Emin Fındıkoğlu, İlhan Erşahin, Baki Duyarlar, Çağıl Kaya, Çağrı Sertel ve Şenay Lambaoğlu'nun da bulunduğu pek çok Türk cazcının yanı sıra Evrencan Gündüz ve Hakan Başar gibi yeni nesil yetenekleri de müzik tutkunlarıyla buluşturacak.

Vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur Muğla, İzmir, Eskişehir, Bolu, Adana, Mersin, Kayseri ve Ankara'da festival kapsamında üniversiteli gençlerle buluşacak.

Gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını yakından tanıma fırsatı sunan "Liselerde Caz Atölyeleri" ise bu yıl 8, 9, 16 ve 17 Kasım'da sekiz ayrı lisede ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

"Şehrin İyi Hali" projesi kapsamında da toplum yararına projelerde gönüllü olarak çalışan 1000 genç, 11 Kasım Cumartesi Volkswagen Arena'da gerçekleştirilecek Bonobo konserini izleme imkanı bulacak.

Festival boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu PSM'nin de bulunduğu mekanlarda konserlerin yanı sıra 3 söyleşi ve 15 atölye çalışması gerçekleştirilecek.

"27. Akbank Caz Festivali" 19 Kasım'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :