26. Uluslararası Katibim Kültür Sanat Festivali

26. Uluslararası Katibim Kültür Sanat Festivali

Festival kapsamında, "dünyanın en büyük Boşnak böreği" yapıldı

İSTANBUL (AA) - 26. Uluslararası Katibim Kültür Sanat Festivali kapsamında, 100 kilogram un ve 90 kilogram kıyma kullanılarak "dünyanın en büyük Boşnak böreği" yapıldı.

Festival için Bosna Hersek'ten gelen 4 aşçı, Üsküdar Belediyesi'nin yemekhanesinde, gün boyunca dünyanın en büyük Boşnak böreğini yapmak için ter döktü.

Boşnak aşçılar, 100 kilogram undan hazırladıkları hamurları, ince ince açarak içerisine malzemeleri koyduktan sonra tepsilere döşedi. Boşnak börekleri, 60 dikdörtgen tepside pişirildi.

Börekler daha sonra Üsküdar Sahili'ne götürülerek, 25 metrekarelik servis masasının üzerinde birleştirildi. 

"Dünyanın en büyük Boşnak böreği", daha sonra vatandaşlara ikram edildi.

Boşnak böreğinin yapımında 90 kilogram kıyma, 100 kilogram un, 35 kilogram soğan, 4 kilogram toz karabiber, 3 kilogram tuz, 20 kilogram sıvı ve 5 kilogram katı yağ, 5 kilogram süzme yoğurt kullanıldığı öğrenildi.

- "Bu bir rekordur"

Bosna Hersek'ten gelen milletvekili Jasmin İmamoviç,  26. Uluslararası Katibim Kültür Sanat Festivali'nin çok renkli ve eğlenceli geçtiğini söyledi. 

Bosna'nın Zenica kentinden geldiklerini belirten İmamoviç, şunları kaydetti: 

"Zenica Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi kardeş belediye. Bu tür etkinliklerle ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Festivale ayrıca bir de folklor ekibimiz katıldı. Çok güzel bir festival. Türkiye'de peynirli, ıspanaklı, kıymalı, patatesli börekler yapılıyor. Ama Bosna'da börek sadece kıyma kullanarak yapılır. Biz de bugün festival kapsamında dünyanın en büyük Boşnak böreğini yaptık. İnanıyorum ki, bu bir rekordur. Biz bu rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı