26. Ulusal Dermatoloji Kongresi

26. Ulusal Dermatoloji Kongresi

TİTCK Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tan:"Kozmetik ürünleri, teşhis ve tedavi etmeyen ürünlerdir. Maalesef daha fazla para kazanma amacıyla, teşhis ve tedavi ettiği söylenen ürünler satışa sunuluyor. Biz bunlarla ilgili etkin mücadele ediyoruz"

ANTALYA (AA) - Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Fatih Tan, "Kozmetik ürünleri, teşhis ve tedavi etmeyen ürünlerdir. Maalesef daha fazla para kazanma amacıyla, teşhis ve tedavi ettiği söylenen ürünler satışa sunuluyor. Biz bunlarla ilgili etkin mücadele ediyoruz." dedi.

TİTCK yetkilileri, Kemer'de bir otelde düzenlenen 26'ncı Ulusal Dermatoloji Kongresi'nde dermatoloji uzmanları ile bir araya geldi.

Fatih Tan, kongrede yaptığı konuşmada, sahte kozmetik ürünler konusunda uyarılarda bulundu.

Kozmetik ürünlerin tedavi edici özelliğini olmadığına dikkati çeken Tan, "Kozmetik ürünleri, teşhis ve tedavi etmeyen ürünlerdir. Maalesef daha fazla para kazanma amacıyla, teşhis ve tedavi ettiği söylenen ürünler satışa sunuluyor. Biz bunlarla ilgili etkin mücadele veriyoruz. 'Kesin saç çıkartma' veya 'yağ yakma' gibi özellikleri olduğu iddia edilerek satılan ürünlerle vatandaşlar kandırılıyor. TİTCK olarak bu yıl içerisinde bu gibi ürünleri satan 5 bine yakın internet sayfasını kapattık. Para cezaları uyguladık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

Fatih Tan, piyasadaki kozmetik ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldığına ve sadece eczanelerde satıldığına vurgu yaparak, eczane dışında satılan her ürünün sahte olduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :