26. Dünya Posta Birliği Kongresi hazırlık toplantısı

26. Dünya Posta Birliği Kongresi hazırlık toplantısı

ANKARA (AA) - İstanbul’da gerçekleştirilecek 26. Dünya Posta Birliği Kongresi öncesinde 23-24 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington kentinde...

ANKARA (AA) - İstanbul’da gerçekleştirilecek 26. Dünya Posta Birliği Kongresi öncesinde 23-24 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington kentinde 26. Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi hazırlık toplantısı yapıldı.

PTT AŞ'den yapılan açıklamada, şirketin, 192 üyeden oluşan ve yurt dışı posta ve paralı posta hizmetlerine ilişkin kararların alındığı Birleşmiş Milletler ihtisas organı UPU'nun kurucu üyeleri arasında yer aldığı belirtildi. Üye ülkelerin uygulamakta olduğu işletmeye yönelik kararların her dört yılda bir düzenlenen UPU kongrelerinde alındığı ve kongrenin, posta sektöründe düzenlenen en büyük ve en önemli toplantı olarak değerlendirildiği ifade edilan açıklamada, 2016-2020 yılları arasında Dünya Posta Birliği’nin geleceğinin ve posta sektörü amaç ve stratejilerinin belirleneceği kongrenin 20 Eylül-7 Ekim arasında İstanbul’da düzenleneceği anımsatıldı. Açıklamada, yaklaşık 2 bin 500 delegenin katılması beklenen kongrenin başkanlığının Bozgeyi̇k tarafından yapılacağı kaydedildi.

Kongre öncesinde 23-24 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington kentinde düzenlenen 26. Dünya Posta Birliği Kongresi hazırlık toplantısında PTT'nin, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyi̇k başkanlığındaki bir heyetle temsil edildiği bildirildi.

Söz konusu toplantıda, 20 Eylül-7 Ekim arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek 26. Dünya Posta Birliği Kongresi'nde karara bağlanacak Dünya Posta Birliği’nin yapısında reform, İstanbul Dünya Posta Stratejisi, insan kaynakları gibi önemli konuların ele alınarak değerlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, Bozgeyi̇k’i̇n İstanbul’da yapılacak kongrenin başkanlığını yürütecek olması nedeniyle bu toplantıya katılımın son derece yararlı olduğu vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :