25. Ulusal Dermatoloji Kongresi

25. Ulusal Dermatoloji Kongresi

Kongre kapsamında medikal estetik hekimi Devrim Gürsoy tarafından yüzün deformasyona uğrayan bölümlerinde doku altına altın iplik yerleştirilmesi gösterildi

ANTALYA (AA) - Türk Dermatoloji Derneği ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 25. Ulusal Dermatoloji Kongresi, Antalya'nın Kemer ilçesindeki Rixos Sungate Otel'de devam ediyor.

Yaklaşık 800 uzmanın katıldığı kongrede, kozmetik, sedef, behçet, ala gibi hastalıklar, saç dökülmesi, akne sorunları gibi konularda son gelişmeler ve tedavi yöntemleri tartışılıyor. 

Kongrede ele alınan konulardan birisi de altın iplik uygulaması oldu. Tıbbi farmakoloji uzmanı medikal estetik hekimi Devrim Gürsoy, kongre kapsamında Hatice Yılmaz ismindeki kadına altın iplik uygulaması yaptı. Gürsoy, uygulama kapsamında Yılmaz'ın yüzünün deformasyona uğrayan bölümlerinde doku içine altın iplikler yerleştirdi.

Gürsoy, uygulamanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kişinin işlem sonrasında gündelik hayata rahatça döndüğünü, olumlu etkilerin ise artarak devam ettiğini söyledi. 

İşlem sonrası meydana gelen hafif ödemin bir hafta içinde tamamen ortadan kalktığını vurgulayan Gürsoy, şöyle konuştu:

"Ödem ortadan kalkınca ilk değerlendirmeyi yapabileceğimiz hale gelecektir. Devamındaki süreçte cildin güzelleştiğini ve toparlandığını gösterecektir. Genel hatlarıyla işlemin en iyi tarafı, artı bir hacim meydana getirmeden kişinin kendi cilt özelliklerine uygun bir toparlanma meydana getiriyor olması. Kişinin bundan en az 8 sene önceki görüntüsüne yaklaşması açısından ciddi bir fayda sağlıyor. Altın iplik uygulamasının en büyük avantajı, diğer uygulamalarda olduğu gibi dokuya ekstra bir hacim vererek bunu yapmak zorunda kalmamamız. Aynı zamanda işlem kırışıklıkların uzun dönemde tedavisi açısından da fayda sağlıyor." 

Uygulamanın yapıldığı Yılmaz ise fazla acı hissetmediğini, iğneler çıktıktan sonra cilt altında yoğun şekilde toparlanma hissi oluştuğunu dile getirdi. Uygulama sonrasında yüzünü aynada inceleyen Yılmaz, canlılığı gördüğünü söyledi.

Öte yandan Ulusal Dermatoloji Kongresi, 25 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı