"2,5 milyar dolar cirolu 11 alım grubu Türkiye'de"

"2,5 milyar dolar cirolu 11 alım grubu Türkiye'de"

DS-Concept CEO'su Hütten:- "Tüm dünyadan 2,5 milyar dolarlık hazır giyim alımı yapan 11 şirketin yöneticilerini İstanbul'a getirdik"- "Türk hazır giyim sektörünün bu pastadan büyük dilimi alması için her türlü çabayı harcıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Alman finans kurumu DS-Concept'in Üst Yöneticisi (CEO) Ansgar Hütten, "Tüm dünyadan 2,5 milyar dolarlık hazır giyim alımı yapan 11 şirketin yöneticilerini İstanbul'a getirdik. Türk hazır giyim sektörünün bu pastadan büyük dilimi alması için her türlü çabayı harcıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) açıklamasına göre, TGSD'nin düzenlediği 9. Uluslararası İstanbul Moda Konferansı'nda isim sponsorluğunu üstlenen Almanya merkezli finans kuruluşu DS-Concept Intelligent Trade Finance, Türk hazır giyim sektörüne destek için toplam 2,5 milyar dolar alım yapan 11 grubu İstanbul'a getirdi.

Konferansta konuşan DS-Concept CEO'su Hütten, ABD'den Çin'e, İngiltere'den Hong Kong'a dünya ticaretine yön veren ülkelerde ofislerinin bulunduğunu belirterek, küresel ticarette edindikleri ilişki ağını ve deneyimi Türk hazır giyim sektörünün hizmetine sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplam 11 ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Hütten, şunları kaydetti:

"DS-Concept Intelligent Trade Finance, uluslararası ticaret finansmanı alanında faaliyet gösteren ve dünya ticaretine yön veren bir organizasyon. Diğer banka ve finansal kuruluşlardan farklı olarak her firmanın ihtiyacına özel finansal çözümler geliştiriyoruz. Türkiye bizim için çok önemli. İçeride ve bölgedeki gelişmeler nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Sağlam temeller üzerine oturan ekonomisiyle Türkiye'nin bu geçici dönemi atlatacağına inanıyorum.

Gelecekte burada çok önemli işlere imza atacağız. Bu güvenin bir işareti olarak İstanbul Moda Konferansı’na ekonomik desteğimizi sürdürüyoruz. Ancak bundan çok daha önemlisi Türkiye'nin hazır giyim ihracatına katkı sunmak için çalışıyoruz. Yabancıların Türkiye programlarını iptal ettikleri bir dönemde tüm dünyadan 2,5 milyar dolarlık hazır giyim alımı yapan 11 şirketin yöneticilerini İstanbul Moda Konferansı'na getirdik. Türk hazır giyim sektörünün 2,5 milyar dolarlık bu pastadan büyük dilimi alması için her türlü çabayı harcıyoruz."

Hütten, konferansın B2B görüşme bölümünde sektör temsilcileri ile alıcılar arasında önemli görüşmelerin gerçekleşeceğine dikkati çekerek, bu temasların olumlu yansımalarının yakın gelecekte görüleceğine işaret etti.


-"Bu ülkeye inancını koruyan hiç kimse pişman olmayacak"


TGSD Başkanı Şeref Fayat da her yıl Türkiye ekonomisine 14-15 milyar dolar net döviz girdisi sağladıklarını belirterek, küresel piyasalarda sürdürülebilir rekabet için sektörün tasarım odaklı, inovatif üretime ağırlık vermek ve moda endüstrisine geçmek zorunda olduğunu vurguladı. Fayat, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en önemli alım gruplarının temsilcileri bizimle birlikteler. Yarın yapılacak B2B görüşmelerde çok verimli ticari bağlantılara imza atacağız. Türkiye'nin geleceğine ve bizlere güvenleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bulunduğu coğrafyada en güçlü ve istikrarlı ekonomiye sahip Türkiye'ye yatırım yapan, zor dönemde bu ülkeye inancını koruyan hiç kimse pişman olmayacak. Türkiye büyüdükçe, bu topraklara yatırım yapan, bu ülke ile ticaretini sürdüren herkes kazanacak.

Bu süreçte hızlı ve uygun koşullarda finansmana erişim bizim için hayati önem taşıyor. DS-Concept Intelligent Trade Finance ile bu konuda bugüne kadar çok yakın ve faydalı bir iş birliğimiz oldu. DS-Concept en sıkıntılı günlerinde ihracatçımızın yanında yer aldığını gösterdi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :