25 Eylül Dünya Akciğer Günü

25 Eylül Dünya Akciğer Günü

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Gülmez, tüm hastalıklara bağlı ölümlerin...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Gülmez, tüm hastalıklara bağlı ölümlerin yüzde 11’inin solunum sistemli kaynaklı olduğunu belirtti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. İnci Gülmez, solunum sistemi hastalıklarına ve korunma yollarına değindi.

Gülmez, hastalıkla alakalı şunları kaydetti:

"Türkiye'de solunum sistemi hastalıklarına bağlı hastane yatışları, bütün hastane yatışlarının yüzde 13’ünden, solunum sistemi hastalıklarına bağlı ölümler ise tüm ölüm nedenleri içerisinde yüzde 11'inden sorumludur. Bu hastalıklar arasında yer alan kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), verem, akciğer kanseri, astım ve zatürre, dünya çapında ve ülkemizde ciddi ölümlere ve hastalık yüküne yol açmaktadır. Halk sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturan akciğer hastalıkları ve nedenlerine daha iyi odaklanmak üzere ilk defa geçen yıl, Uluslararası Solunum Dernekleri Forumu'nun girişimi, uluslararası solunum derneklerinin iş birliği ile 25 Eylül Dünya Akciğer Günü olarak ilan edilmiştir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :