"25 Aralık darbeye teşebbüs" davası

"25 Aralık darbeye teşebbüs" davası

Mahkeme heyeti, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski bakan ve iş adamlarının da bulunduğu 32 müştekinin davaya katılma talebini kabul ederek, duruşmayı 21 Şubat'a erteled

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı dava, 21 Şubat'a ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanıklar ve avukatların talepleri alındı.

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Fetullah Gülen ve Sinan Dursun hakkındaki gıyabi tutukluluk halinin devamına, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un infazının beklenmesine karar verdi.

Heyet, müşteki-mağdurlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski bakanlar Ömer Dinçer, Egemen Bağış, Mehmet Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Taner Yıldız, Ali Babacan, Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile iş adamları Abdulkerim Çay, Usame Kutup, Cengiz Aktürk, Hasan Dağcı, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mustafa Latif Topbaş, Abdullah Tivnikli, Avni Çelik, Oğuzhan Boyacı, Turgut Simitçioğlu, Muaz Kadı, Abdullah Kadı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Necmettin Bilal Erdoğan, Serhat Albayrak'ın suçtan zarar görmüş olma ihtimalleri nedeniyle davaya katılan olarak kabullerine hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanıklar eski emniyet müdürleri Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy ile İbrahim Şener, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habip Kunt ve Mehmet Fatih Yiğit'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanıkların, müştekilerin zorla duruşmaya getirilmesi, keşif talepleri ile gizli tanıkların ifadelerinin bir örneğinin verilmesi taleplerinin reddine hükmeden mahkeme heyeti, sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı 21 Şubat'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :