"25 Aralık darbeye teşebbüs" davası

"25 Aralık darbeye teşebbüs" davası

Duruşmada konuşan eski emniyet müdürü sanık Yakup Saygılı, "34 defa kamera kayıtlarını, 12 defa dijital verileri, 43 defa da gizli tanık ifadelerini istedim. Var olduğu iddia edilen gizli tanığın, var olduğu iddia edilen flash diskindeki belgeler nedeniyl

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davada konuşan Saygılı,"34 defa kamera kayıtlarını,12 defa dijital verileri, 43 defa da gizli tanık ifadelerini istedim. Var olduğu iddia edilen gizli tanığın, var olduğu iddia edilen flash diskindeki belgeler nedeniyle yargılanıyoruz. Bu şartlar altında savunma yapmamız mümkün değildir" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık avukatları ve bazı tutuklu sanıklar söz aldı.

Sanık Saygılı'nın avukatı Muammer Aydın, cezaevlerindeki şartlar ve dosyadaki evrak örneklerinin teslim edilememesi nedeniyle müvekkillerinin savunmalarını hazırlayamadıklarını belirterek, "İddianamede herkesin ismi normal şekilde yazılıyorken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin önünde 'cumhurbaşkanı' unvanı vardır. Bu sanıkları ve mahkeme heyetini baskı altına alıyor." diye konuştu.

Duruşmada söz alan sanık Yakup Saygılı, 27 aydır tutuklu olduğunu ifade ederek, "İddianame en az 500 sahte belge içeriyor. İddianamenin ekleri 74 bin sayfa ve bunları tek kişi okumadığı sürece anlaması mümkün değil. Belgelerin bana gönderilmesi için bir çok kez dilekçe gönderdim, yargılamanın kısalması ve tutukluluğun azalması için belgelerin gelmesi önemli." ifadelerini kullandı.

Savcının iddianamede "25 Aralık dosyası tamamıyla delildir" dediğini ifade eden Saygılı, sözlerine şöyle devam etti:

"34 defa kamera kayıtlarını,12 defa dijital verileri, 43 defa da gizli tanık ifadelerini istedim. Var olduğu iddia edilen gizli tanığın, var olduğu iddia edilen flash diskindeki belgeler nedeniyle yargılanıyoruz. Bu şartlar altında savunma yapmamız mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Sanık Kazım Aksoy da delillerin kendine ulaşmadığı için savunmaya hazırlanamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Gizli tanık ifadelerinin, hts kayıtlarının, dijital verilerin mutlaka bize verilmesini istiyoruz. Taleplerimize hiçbir şekilde cevap verilmiyor. Ben savunmamdan vazgeçmiş değilim. Deliller ve evraklar gelince savunma yapacağım."

Duruşmaya bir süre ara verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :