24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

SİVAS (AA) - Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, "15 Temmuz'da Milli İradeyi sekteye uğratmak ve emperyalist devletlerin çıkarları doğrultusunda...

SİVAS (AA) - Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, "15 Temmuz'da Milli İradeyi sekteye uğratmak ve emperyalist devletlerin çıkarları doğrultusunda Türkiye'yi yeniden yapılandırmak isteyen Fetullah Gülen Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması tarafından girişilen darbe kalkışmasında Türk basını olarak dimdik ayakta durduk." ifadelerini kullandı.

Ünsal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, her bireyin bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün sadece demokrasiyle idare edilen ülkelerde olduğunu belirtti.

Hiçbir gücün Türk basınının, halkın doğru haber alma hakkını kısıtlayamayacağını aktaran Ünsal, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Milli İradeyi sekteye uğratmak ve emperyalist devletlerin çıkarları doğrultusunda Türkiye'yi yeniden yapılandırmak isteyen Fetullah Gülen Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması tarafından girişilen darbe kalkışmasında Türk basını olarak dimdik ayakta durduk. Sansürün kaldırılmasının 108. yılında, 15 Temmuz kalkışmasında devletimize ve milletimize namlularını çeviren FETÖ 'nün karşısında kanımızın son damlasına kadar olacağımızın altını bir kez daha önemle çiziyor, Cenab-ı Allah'tan 15 Temmuz gibi ihanet dolu bir geceyi bir daha yaşatmamasını niyaz ediyor ve zor şartlar altında görev yapan tüm meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum."

- Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Çağlayan'ın mesajı

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ise Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi ve kalıcı olması için yerel basına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Çağlayan mesajında, basının demokrasi açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurgulayarak, "Yerel medya, Kurtuluş Savaşımızdaki azim ve gayretle ülkemizin bölünmemesi, demokrasiye, laikliğe ve Cumhuriyete olan bağlılık görevini ilk günkü gibi yerine getirmeye gayret göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Basında sansürün kaldırılışının 108'nci yıl dönümünde bu özel mesleğin bekçileri olan, gecesini gündüzüne katarak tüm zorluklara göğüs geren ve kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görev üstlenen gazetecilere başarılar dileyen Çağlayan, "24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, sansürsüz günler dileğiyle saygılar sunarım." açıklamasında bulundu.

15 Temmuz’da Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi ile ilgili de görüşlerini paylaşan Çağlayan, şunları kaydetti:

“Devletimize, milletimize, demokrasimize, Milli İradeye ve seçilmiş hükümete karşı yapılan bu hain, alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Türk basını Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne karşı olan zavallılara gereken cevabı en güzel şekilde vermiştir. Dimdik ayakta durmuştur. Demokrasi şehitlerimize Allah’dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :