24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:- "Basın sektörünün, milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getirmesi, demokrasimizin de en büyük güvencesidir"

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Basın sektörünün, milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getirmesi, demokrasimizin de en büyük güvencesidir." ifadesini kullandı.

Özlü, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının tarafsız ve özgür varlığı ile güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı.

Basının önemli bir toplumsal görev üstlendiğine dikkati çeken Özlü, şunları kaydetti:

"Demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelen basın sektörünün, milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getirmesi, demokrasimizin de en büyük güvencesidir. Gece, gündüz büyük büyük fedakarlık ve özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim. Görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını da saygı ve rahmetle anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :