24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "(15 Temmuz) O gece basınımız, ekranlarını darbecilere değil, millete teslim etmiştir"- "En kritik saatlerde başkomutanımız Cumhurbaşkanı'mızın halka hitabını ekranlara getiren basınımız, darbe girişiminin seyrini değiş

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece basının ekranlarını darbecilere değil, millete teslim ettiğini belirterek, "En kritik saatlerde başkomutanımız Cumhurbaşkanı'mızın halka hitabını ekranlara getiren basınımız, darbe girişiminin seyrini değiştirmiştir. Bu vesileyle basın-yayın organlarımıza ve gazetecilerimize demokrasiye verdikleri destekten ve özverili yayınlarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, medya kuruluşlarının varlığı ve gazetecilik mesleğinin; yerine getirdikleri siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel işlevleriyle gelişmiş demokrasilerde vazgeçilmez olduğunu bildirdi.

Toplumun habere, bilgiye ve fikre ulaşmasını, haberin yayılmasını sağlayan gazetecilerin, kamuoyu oluşturmak ve kamu vicdanının sesi olmak gibi hayati bir göreve sahip olduklarına dikkati çeken Tüfenkci, basın yayın meslek ilkeleri ve etik değerlere uygun olarak görevlerini yerine getiren gazeteciler ve medya kuruluşlarının, demokrasinin gelişmesine bulundukları katkının yanı sıra demokrasinin dayandığı temel güçlerden biri olan toplum adına denetleme işlevini de yerine getirdiklerine işaret etti.

Tüfenkci, basın-yayın organları ve gazetecilik mesleğinin toplumun her alanı için gerekli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Nitekim bunu 15 Temmuz gecesinde de açık bir şekilde gördük. Darbe kalkışmasının yaşandığı saatlerde, hangi ideolojide, hangi görüşte olursa olsun, Türk basını demokrasisine sahip çıkmak adına her türlü tehdide karşı tek yürek olmuş, darbecilere karşı yayınlarını sürdürmüş, halka demokrasi direnişinde cesaret vermiş ve tüm dünyaya örnek olacak bir yayıncılığa imza atmıştır. O gece basınımız ekranlarını darbecilere değil, millete teslim etmiştir. Hain darbecilerin kurşun ve bomba attığı her meydanda ve her köşede bir basın mensubumuz mutlaka yer almış ve milletimizin gözü, kulağı, sesi olmuştur. En kritik saatlerde başkomutanımız Cumhurbaşkanı'mızın halka hitabını ekranlara getiren basınımız, darbe girişiminin seyrini değiştirmiştir. Bu vesileyle basın-yayın organlarımıza ve gazetecilerimize demokrasiye verdikleri destekten ve özverili yayınlarından dolayı teşekkür ediyor, basın emekçilerimizin Basın Bayramı'nı kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :