24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Aktaş, mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aktaş, mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınına yönelik sansürün kaldırılmasının ardından 24 Temmuz'un her yıl basın bayramı olarak kutlandığını anımsattı.

Basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getiren Aktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Basın Bayramı'nı ve basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, ilimizde faaliyette bulunan, gece gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :