24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Gazeteciler...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aktaş, mesajında, basının kamuoyunun aydınlatılmasına ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkı sağlayarak demokrasinin güçlenmesine zemin hazırladığını belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminde basının ülkesi ve milleti için önemli bir görev icra ettiğini vurgulayan Aktaş, basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Aktaş şunları kaydetti:

"Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı iletişim özgürlüğü ve şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır. Basın, iletişim teknolojisinin sunduğu imkanlardan yararlanarak hızlı bir haber akışıyla yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Özellikle 15 Temmuz’da milli irade ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı basınımızın, ülkesi ve milleti için ne kadar önemli bir görev icra ettiğine bütün dünya şahitlik etmiştir."

- Milletvekili Açıkgöz

AK Parti Milletvekili Açıkgöz ise Türk basınının 15 Temmuz darbe girişiminde fedakarca görev yaparak ülkesinin birlik ve beraberliği adına çalışma yaptığına dikkat çekerek, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Açıkgöz, "15 Temmuz gecesi ve sonrası büyük bir basiret gösteren yerli ve milli basınımız, ilk andan beri vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan Nevşehir'in darbe girişimine karşı dik duruşunu dünyaya servis eden güzide basın mensuplarımıza, şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Bu olayda büyük bir vatanseverlik göstererek vatandaşlarımızın haber alma hakkını fedakarca sağladıkları için teşekkürü bir borç biliyorum." açıklamasında bulundu.

- Başkan Ünver

Belediye Başkanı Ünver de basının toplum hayatının gelişmesinde önemli bir güç oluşturduğunu ve meydana gelen olaylar konusunda kamuoyunu bilgilendirme ve karşılaşılan sorunların çözümünde önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

- Cemiyet Başkanı Ekici

Ekici de meslektaşlarının Basın Bayramı'nı kutlayarak, başarı dileklerini iletti.

Ekici, basının bir ülkedeki demokrasinin gelişmesinde, halkın doğru bilgiye ulaşmasında çok önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :