24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Çakacak, mesajında, anayasanın,...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çakacak, mesajında, anayasanın, kanunların ve evrensel hukuk normlarının belirlediği ölçüler içerisinde, kişisel hak ve özgürlüklerle, milli menfaatleri temel alarak özgürlük, tarafsızlık ve objektiflikten taviz vermeden çalışmalarını yürüten bir basının varlığının demokratik toplumların en önemli güvencesi olduğunu ifade etti.

İlerleyen teknolojiyi en etkin şekilde kullanan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşlarının yaptıkları haberlerle toplumun geniş bir kesimini etkilediğini vurgulayan Çakacak, şunları kaydetti:

"Basın kuruluşlarımızın her haberi ince eleyip, sık dokumaları, kişilerin özel hayatlarına ve kişilik haklarına azami titizlik göstermeleri, tüm bunları yaparken de özgür, tarafsız ve objektif olmaları, bunun yanında içinde yaşadıkları toplumun kamu düzeninin ve meslek etiğinin gerektirdiği değerleri de göz ardı etmemeleri çok önemlidir. Tarihimizin en büyük ve en kanlı ihanet kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi milli bir duruş sergileyen, halkın ve demokratik toplum düzeninin yanında yer alan bir basının, koskoca bir milletin kaderini nasıl tayin edebildiğine hepimiz şahit olduk. İşte bu sebepten basın kuruluşlarımızın evrensel normlardan taviz vermeden, sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla hareket etmeleri ülkemiz ve milletimiz için elzemdir."

Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de Basın ve Halkla İlişkiler Birimi çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladığını belirtti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :