24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Kars'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı

ERZURUM ( AA) - Öğretmenler Günü dolayısıyla Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da tören düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlediği programa katılan Vali Ahmet Altıparmak, öğretmenlerin geleceği inşa eden çok kıymetli insanlar olduğunu belirtti.

Başta köy öğretmenleri olmak üzere tümüne maddi ve manevi destek vermeye çalıştıklarını dile getiren Altıparmak, "Son yasa değişikliği ile belediyelerimiz de okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesi için çalışmaya başladı. Ben kendilerinden rica ediyorum, okulların fiziki durumlarından önce öğretmenlerin kalacağı yerlerin fiziki durumlarını iyileştirelim. Çünkü öğretmenlerin kaldıkları ortam sağlıklı olmazsa o öğretmenden fedakarlık beklemeye hiçbirimizin hakkı yok" dedi.

Altıparmak, kaymakamlığı döneminde de özellikle köy öğretmenlerinin sorunlarını gidermeye çalıştığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da öğretmenlerin toplumda saygın ve vazgeçilmez yeri olduğuna değinerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşının kazanılması için çaba gösterdiği dönemde, 16 Temmuz 1921'de Maarif Kongresini topladığını hatırlattı.

Teknolojik unsurların eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsurunun öğretmenler olduğuna dikkati çeken Arslan, "Onun için bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Türk milletinin temel ilke ve amaçları çerçevesinde gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Bütün insanların aynı dilde gülümsediğini unutmadan çocuklarımıza öğreteceğimiz dilin tatlı dil olmasına özen göstermeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeni göreve başlayan öğretmenlerin yemin ettiği törende, emekli öğretmenlere de Meslek Övünç Belgesi verildi.

Tören, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve satranç yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle son buldu.

-Ardahan

Rekabet Kurumu Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Halk Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen programda konuşan Vali Vekili Deniz Pişkin, geleceğin teminatı olan çocukların öğretmenlerin elinde şekil bulduğunu ifade etti.

Öğretmenlere seslenen Pişkin, "Günümüzde kadim değerlerin şahsi çıkarlara feda edildiği bir zaman diliminde, kültürel yozlaşmanın, insani değerlerin çokça istismar edildiği bir dönemde, sizlerin heyecanınızı diri tutmalı ve ideallerinizi yeniden kuşanmanız gerektiğine inanıyorum. Toplum sizlerin sayesinde ayağa kalkacaktır. Sizlerin sayesinde yön bulacaktır" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker de öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve bunun herkes tarafından bilinmesini istediklerini kaydederek, "Öğretmenler toplumları cehaletin karanlığından çıkaracak olan meşalelerdir. Öğretmenlerimize her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin ant içmesinin ardından müzik dinletisine yer verildi.

-Ağrı

Ağrı Abide Meydanı'nda düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezinde devam eden programda, göreve yeni başlayan öğretmenler ant içti.

Daha sonra şiirlerin okunduğu ve öğretmenlerden oluşan koronun türküler seslendirdiği törende, yıl içerisinde vefat eden öğretmenler Yiğit Demir ve Önder Baydar'ın yakınlarına plaket verildi.

Programa Vali Yardımcısı Erkan Kalender, İl Jandarma Komutan Vekili Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

-Kars

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kars'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tören kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okundu.

Kaynak:Haber Kaynağı