24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Sakarya Valisi Hüseyin Avnu Coş, emekli öğretmenleri evlerinde ziyaret etti

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmenleri evlerinde ziyaret etti.

Coş, ilk önce Sakarya Kız Meslek Lisesi Müdürlüğünden emekliye ayrılan Saadet Sürgit'i evinde ziyaret etti. Öğretmenler Günü'nü kutlayan Coş, genç kızların eğitiminde gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı Sürgit'e teşekkür etti.

Sürgit, 44 yıllık eğitim hayatı boyunca görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Genç kızlarımızı yetiştirdik. Okulu ayakta tutmak en önemli şeydi. Ziyaretten dolayı çok mutlu oldum. Kız meslek lisesinde çok emeğim var. Depremde okulumuz yıkıldığı için 4 kez taşındık. Bu dönemde de 'kızlarımızın eğitimi aksamasın' diye büyük çaba gösterdik. Kız meslek lisesi çok popüler bir okuldu. Öğrencilerimizin ortaya koyduğu birçok eseri sergilerle, defilelerle tanıttık" diye konuştu. 

Coş, daha sonra 87 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Fahri Sivri'nin evine geçerek, "Sizin şahsınızda tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Binlerce talebe yetiştiren sizin gibi öğretmenlerimizi her zaman hayırla, şükranla yad ediyoruz. Yetiştirdiğiniz insanlar sayesinde ülkemiz böyle güzel günlere geldi. Allah uzun ömürler versin. Sağlık, afiyet diliyoruz" ifadesini kullandı.

Öğretmenliğe Karaman Mahallesi'nde başladığını, 1976'da emekli olduğunu dile getiren Sivri, devletin öğretmenlere özel ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı