24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü nedeniyle Akşehir ilçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi

KONYA (AA) - Akşehir Kültür Merkezi'ndeki tören, öğrencilerin Öğretmenler Günü konulu resimlerinden oluşan serginin açılışı ile başladı.

Serginin açılmasından sonra Akşehir Anadolu Lisesi'nce hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programına geçildi.

Programa; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Akşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından Okul Müdür Başyardımcısı Fuat Harman tarafından "Dünyanın Bütün Çiçekleri" isimli şiir okundu.

Emekli olan öğretmenlere Kaymakam Yalçın Sezgin tarafından hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan "Ayşe Öğretmenin Hikayesi" isimli oratoryo sunuldu.

Program, aday öğretmenler adına 75. Yıl Emel Türkoğlu Ortaokulu Rehber Öğretmeni Pınar Pekmezci’nin konuşması ve aday öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Etkinlik, Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışma ve spor müsabakalarında dereceye girenlere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı