24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Cemal Reşit Rey Konser (CRR) Salonu'nda kutlama töreni düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Cemal Reşit Rey Konser (CRR) Salonu'nda gerçekleşen törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Öğretmen Marşı okundu. 

İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in herkesin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamak için kendisine görev verdiğini, valinin ayrıca öğretmenlere ve öğrencilere başarılarını ve iyi dileklerini ilettiğini söyledi.

Karacaev, insanoğlunun hayatında varoluşundan bugüne kadar eğitim ve öğretimin olduğunu, öğretmenliğin de insanoğlunun varolmasıyla başladığını belirtti.

Geleceği yönlendiren öğretmenlerin toplumda son derece önemli bir yeri olduğunu dile getiren Karacaev, ''Bütün öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ben de bir öğretmen çocuğum ve kısa bir süre öğretmenlik yaptım. Öğretmenlerimizin duygularını anlamamak elde değil. Öğretmenlerimiz sizler Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, öğrencileri geleceğe hazırlayıp ülkemizin yönetiminde söz sahibi yaparak iyi yerlere gelmesini sağlayacaksınız'' dedi. 

Emekli öğretmenler adına konuşan Fatime Kınoğlu, hayatının en güzel 28 yılını öğretmenliğe adadığını, bu yıllarda unutulmayacak kadar değerli anılarının olduğunu belirterek, ''Öğrencilerime her zaman çağdaş, cumhuriyetçi Türkiyemiz için çok çalışmalarını öğütledim. Öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir. Yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve öğretmen arkadaşlarım olacaktır. Yeni göreve başlayacak tüm öğretmen adaylarına başarılar diliyorum. Bütün herkesin öğretmenler günü kutlu olsun'' dedi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla bütün öğretmenlerin bu gününü kutladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Öğretmenler herkesin gurur, onur duyduğu  kelimenin tam anlamıyla çok kutsal bir iş yapıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü, Gazi Mustafa Kemal'e başöğretmenlik unvanının verilişi dolayısıyla ülkemizde kutlanmaya başlamıştır. Birçok ülkede öğretmenler günü var ama bizim ülkemizde de bunun vesilesi Gazi Mustafa Kemal'e başöğretmenlik sıfatının verilmesiyle başladı. Bu coşkulu gün, her yıl kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin özlük haklarından başlayan eğitim ortamlarında düşünsel, fikri anlamda ve teknoloji kullanılması anlamında çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vermek için çaba sarf ediyoruz.'' 

İstanbul'da 125 bin öğretmenle birlikte çalıştığını söyleyen Yıldız, bütün öğretmenlerle gurur duyduğunu, bedel ne olursa olsun karşılığı olmayacak bir iş yaptıklarını, öğretmenlerin anne baba gibi şefkatli, toleranslı bir şekilde ülke için öğrencileri yetiştirdiklerini ve bu sebeple kendilerine minnettar olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı programa gönderdiği mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenlik sıfatını almasıyla her yıl Öğretmenler Günü'nün kutlandığını hatırlattı.

Bakan Avcı mesajında ayrıca şöyle dedi:

''Bütün öğretmenlerin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum. Öğretmenlik bir ömür boyu sürer. Ama  görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitim uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. Sevgili öğretmenler sizlerinde yakından müşahede ettiği gibi şu son yıllarda eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Bu vesileyle tekrar 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyorum, gözlerinizden öpüyorum."

Konuşmaların ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Daha sonra emekli öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. 

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinden sonra Zeytinburnu Şemsettin Sami Ortaokulu Öğretmenler Korosu tarafından konser verildi. Törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler "Öğretmenlik Yemini" etti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı