24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

İzmir Valisi Toprak: "Öğretmenlerimizin, bilim ve tekonolojideki gelişim ve değişimlerini takip etmelerinin çok önemli ve zorunlu olduğuna inanıyorum"

İZMİR (AA) - İzmir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla verilen "Millet Mektebi Başöğretmeni" unvanını kabul etmesinin yıl dönümünde kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla İzmir'de ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törende, İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

Tören sonunda öğrenciler, öğretmenlere karanfil vererek günlerini kutladı. 

-Öğretmenlere yenilikleri takip edin tavsiyesi 

Kutlamalara, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde Milli Eğitim Konak İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenen programla devam edildi. 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan video ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mesajının gösteriminin yapıldığı törende, stajyer ve emekli öğretmenler adına birer konuşma yapıldı. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak, burada yaptığı konuşmada, dünyanın en eski ve en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenliğin, tarihin her döneminde saygın bir meslek olarak kabul gördüğünü ifade etti. 

Öğretmenlik mesleğinin bir milletin ideallerine kavuşabilmesindeki öneme işaret eden Toprak, şunları söyledi: 

"Günümüz dünyasında, bilim, teknoloji ve iletişim, hayallerimizi zorlayacak bir biçimde hızla değişmekte ve gelişmektedir. Bilim ve teknolojideki bu hızlı gelişmeler, bireysel ve toplumsal yaşamın dinamiklerini değiştirmekte, her meslek alanına yeni bilgi teknik ve araçlar getirmekte ve bizleri bu alanlarda öğrenmeye, yetişmeye zorlamaktadır ancak bir milletin geleceğini dokuyan öğretmenlerimizin, bilim ve teknolojideki gelişim ve değişimlerini takip etmelerinin çok daha önemli ve zorunlu olduğuna inanıyorum. Çünkü öğretmenlerimizin başarısı aynı zamanda milletimizin medeniyet yarışındaki başarısı anlamına gelmektedir. Diğer büyük milletler gibi Türk milleti de hedefleri ve idealleri olan yüce bir millettir. Bilgi, bilişim çağı olarak adlandırılan çağımızda, eğitim alanında atacağımız her olumlu adım, bizleri bu hedef ve idaellerimiz daha da yakınlaştıracaktır."

-"Öğretmenlik sağlıklı değilse..." 

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da öğretmenlerin, öğrencilerin akademik başarısından mesleki tercihlerine, psikososyal geliminden ruh sağlığına kadar her alanda büyük etki sahibi insanlar olduğunu belirterek, "Öğretmen yetiştirme mekanizmasının sağlıklı oluşmadığı, sağlıklı işlemediği bir ülkede, yönetimin, iş hayatının sağlıklı işlemesi de mümkün olamaz" dedi. 

Stajyerliği sona eren öğretmenlerin ant içtiği törende, "Öğretmen Anıları" konulu yarışmada dereceye giren öğretmenlere ödülleri İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından verildi.

Törende ayrıca, Konak Anadolu Lisesi öğrencilerince skeç ve müzik dinletisi sunuldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :