24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal:- "İSMEK'in ağırlıklı olarak, hayata başlamış olanların bulunduğu 280 bin öğrencisi var. Öğretmenlerimizin işi bu nedenle daha zor bir iş. Sizin öğretmenliğinizi, köy muhtarlarına benzetiyorum"- "Muhtarlar herkes


İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Mevlüt Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İSMEK öğretmenleriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "İSMEK'in ağırlıklı olarak, hayata başlamış olanların bulunduğu 280 bin öğrencisi var. Öğretmenlerimizin işi bu nedenle daha zor bir iş. Sizin öğretmenliğinizi, köy muhtarlarına benzetiyorum. Muhtarlar herkese çözüm üretmek, dargınları barıştırmak, hatta kız isteyenin yanında olmak zorunda. Hayat mücadelesine başlamış öğrencilere de sadece öğretmen değil, aynı zamanda psikolog, hakim ve savcısınız. Derdini dinleyip haklısın diyeceksiniz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK) tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programı, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. İSMEK'in dünyanın en büyük açık üniversitesi olduğunu ifade eden Uysal, bir öğretmenin kendisine, 'Bizim her hareketimiz öğrenci için eğitimdir. Öğretmenler olarak bunun için çok dikkatli olmamız lazım.' dediğini ve dolayısıyla öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

İSMEK'e sadece bir eğitim kursu olarak bakmamak gerektiğini dile getiren Uysal, şunları kaydetti:

"İSMEK'in ağırlıklı olarak, hayata başlamış olanların bulunduğu 280 bin öğrencisi var. Öğretmenlerimizin işi bu nedenle daha zor bir iş. Sizin öğretmenliğinizi, köy muhtarlarına benzetiyorum. Muhtarlar herkese çözüm üretmek, dargınları barıştırmak, hatta kız isteyenin yanında olmak zorunda. Hayat mücadelesine başlamış öğrencilere de sadece öğretmen değil, aynı zamanda psikolog, hakim ve savcısınız. Derdini dinleyip haklısın diyeceksiniz."

İSMEK kurslarının İstanbulluların mutluluğu adına çok önemli bir görev ifa ettiğine dikkati çeken Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlarımızın stresini alarak bir meslek sahibi yapıyorsunuz. İSMEK öğretmenlerinden çok daha fazlasını bekliyoruz. Vatandaş memnuniyetini öğrenmek adına özel ekipler kurmuşsak, bilin ki İSMEK bu konuda daha önemli bir görev ifa ediyor. Vatandaşlarımızı memnun etmek ve hizmetlerimizi anlatmak adına çok önemli işler yapıyorsunuz. İstanbullular, belediyemizden memnunsa bilin ki bunda sizlerin katkısı çok büyük. İnsanların belediyemizle arasına mesafe koymasına izin vermeden aracı olacaksınız. Sizlere başarılar diliyorum."

Etkinlikte konuşmaların ardından Uysal, İSMEK öğretmenlerine teşekkür plaketi ile hediye takdim etti. Uysal, öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğe 2 bin İSMEK öğretmeni ile İBB bürokratları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :