24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü nedeniyle İzmir, Denizli, Manisa, Aydın ve Uşak'ta çeşitli etkinlikler düzenlendi

İZMİR (AA) - İzmir, Denizli, Manisa, Aydın ve Uşak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla verilen "Millet Mektebi Başöğretmeni" unvanını kabul etmesinin yıldönümünde kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla İzmir'de ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törende İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bornova'daki özel bir okulun konferans salonunda devam eden programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini belirterek "Topluma hizmet veren her meslek, saygın ve değerlidir ama tüm meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik her birimiz için ayrı bir öneme sahiptir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözleriyle millet olma bilincinin güçlenmesinde öğretmenliğin kutsal sorumluluğunu çarpıcı bir şekilde dile getirmiştir." dedi.

- Manisa

Manisa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş tarafından çelenk bırakıldı.

Manisa Kültür Merkezi'nde devam eden programa, Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, yaptığı konuşmada, öğretmenliğin gelecek nesillerin sorumluluğunu taşıyan bir meslek olduğunu belirterek öğretmenlerin geleceği inşa eden insanlar olduğunu dile getirdi.

Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki çeşitli okullarda mesleğe yeni başlayan 20 öğretmen yemin etti.

Etkinlik, emekli olan 20 öğretmene Vali Güvençer tarafından "Hizmet Şeref Belgesi" verilmesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince sahnelenen oratoryo gösterisi ile sona erdi.

- Aydın

Aydın'daki 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Daha sonra Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda devam eden etkinlikte konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, toplumları değiştiren, iyiye, güzele ve doğruya doğru yöneltenlerin her zaman öğretmenler olduğunu belirterek, öğretmenlere çok büyük bir vazife düştüğünü söyledi.

Toplumun ileriye taşınması için cumhuriyetin ilk yıllarında adanmışlık ruhuyla bir hamlenin gerçekleştiğini vurgulayan Köşger, şunları kaydetti:

"Bu adanmışlık ruhuyla istikbale daha iyi yürüyebilmek için etrafımızı kuşatmış kan gölünün içerisinde sıyrılarak dünyanın gelişmiş ülkelerin ilerisine geçmek, muasır medeniyetlerin ötesine geçmek için son bir hamleyi yapmamız gerekiyor. Bu da elimizdeki genç kuşakları çağın bilgisiyle donatarak geleceğe hazırlamaktan geçiyor."

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin oratoryo gösterisinin ardından yeni atanan 14 öğretmenin yemin etmesiyle program sona erdi.

- Uşak

Uşak'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve beraberindeki öğretmenler Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Şahin ve beraberindeki öğretmenler, daha sonra Vali Salim Demir'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kutlama programına katılan Vali Demir, eğitimin önemine değinerek öğretmenlik mesleğinin zorluklarını anlattı. Öğretmenlerin geleceğe ışık tuttuğunu anlatan Demir, iyi eğitilmiş nesillerin Türkiye'yi ileriye taşıyacağını vurguladı.

Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık gerektirdiğini ifade eden Demir, "Öğretmenlik mesleği, milletlerin kaderini belirleyen, geleceğini tayin eden bir meslektir. Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, yenilikçi bakış açısına sahip lider öğretmenler, kaliteli ve bilimsel bir eğitimle mümkündür." dedi.

Tören göreve yeni başlayan öğretmenlerin ant içmesiyle devam etti.

- Denizli

Denizli'deki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve beraberindeki öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Göreve yeni başlayan öğretmenler, Pamukkale Halk Merkezi'nde düzenlenen törende ant içti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :