24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

HDP Van Milletvekili Botan:- "Öğretmenler iki nedenden dolayı şu an büyük bir baskı altında. Ya atanamıyor ya da atananlar atılıyor, atılamayanlar da baskı altına alınıyor"

TBMM (AA) - HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, "Öğretmenler iki nedenden dolayı şu an büyük bir baskı altında. Ya atanamıyor ya da atananlar atılıyor, atılamayanlar da baskı altına alınıyor." iddiasında bulundu.

Botan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, öğretmenlerin özgürce kendilerini ifade edemediğini, akademik olarak kendilerini geliştiremediğini, eğitim kurumlarının siyasi baskı altında olduğunu öne sürerek, böyle bir ortamda, özgür nesillerin yetiştirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından en büyük faturanın eğitim çalışanlarına kesildiğini savunan Botan, "Şimdi, 20 Temmuz OHAL ve KHK rejimiyle AKP adeta Kenan Evren rejimine, 80 darbesine rahmet okutmakta ve öğretmenlere daha ağır bedeller ödetilmektedir. 34 bin öğretmen ihraç edilmiş durumda." dedi.

Botan, "Öğretmenler iki nedenden dolayı şu an büyük bir baskı altında. Ya atanamıyor ya da atananlar atılıyor, atılamayanlar da bu şekilde silikleştiriliyor, baskı altına alınıyor." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :