"24. İstanbul Caz Festivali", 4 Temmuz'da başlıyor

"24. İstanbul Caz Festivali", 4 Temmuz'da başlıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "24. İstanbul Caz Festivali", 4 Temmuz'da başlayacak. Avusturya Kültür Ofisi...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "24. İstanbul Caz Festivali", 4 Temmuz'da başlayacak.

Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde yapılacak açılış ve ödül töreni gecesinde, TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın şefi Kamil Özler ile Türk pop ve caz müziğinin ünlü ismi Fatih Erkoç'a, Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek. Erkoç'un sevilen şarkılarını yorumlayacağı gecede, ayrıca Avusturyalı grup DELADAP sahne alacak.

Caz piyanisti Jacky Terrasson ve Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo, Fransız Sarayı Bahçesi'nde, Korhan Futacı ve Kara Orkestra ise Salon İKSV'de 5 Temmuz'da konser verecek.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Gece Gezmesi" etkinliği kapsamında, Kadıköy Moda'daki farklı mekanlarda, aralarında Kolektif İstanbul, Ceylan Ertam ve Gevende'nin de yer aldığı isimler sahne alacak.

Sufi müzik besteci ve yorumcularından Shye Ben Tzur'un, Hintli the Rajasthan Express ile oluşturduğu projesi "Junun" 7 Temmuz'da Beykoz Kundura'da sahnelenecek.

Flamenkonun ünlü ismi Paco de Lucia'nın ölümünden üç yıl sonra anılacağı özel konserde, sanatçının kariyerinin çeşitli evrelerinde birlikte çalıştığı Jorge Pardo, Carles Benavent, Jose Maria Bandera, Nino Josele, Pirana ve David de Jacoba izleyiciyle buluşacak. Sanatçının "Palenque" isimli bestesini Tuana yorumuyla sunan Levent Yüksel ile Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan'ı bir araya getiren Taksim Trio'nun da sahne alacağı etkinlik, 8 Temmuz'da Zorlu PSM'de gerçekleşecek.

Yaklaşık 50 konserin gerçekleştirileceği, 20'den fazla mekanda, 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı sanatseverlerle buluşturacak festival, 21 Temmuz'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :