"24. İstanbul Caz Festivali"

"24. İstanbul Caz Festivali"

Festival bu yıl, 4-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek- İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Eczacıbaşı:-"Dileğimiz, kırk beş yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de festivallerimizin doyurucu içeriklerle izleyicilerimize ufuk açıcı keşifler sunması, yeni

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek "24. İstanbul Caz Festivali", yenilikçi ve keşiflerle dolu bir programla müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festival bu yıl, 4-20 Temmuz tarihleri arasında, cazın duayen isimlerinden yeni keşiflere, 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'un 20 farklı mekanında ağırlayarak farklı konser deneyimleri yaşatmaya devam edecek.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’de düzenlenen basın toplantısında konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, vakfın 45. yılını kutladığını belirterek, "Dileğimiz, kırk beş yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de festivallerimizin doyurucu içeriklerle izleyicilerimize ufuk açıcı keşifler sunması, yeni deneyimler ve düşüncelerle olumlu duygular katması ve gündelik hayatın karmaşası içinde nefes alacak bir alan açması." dedi.

Festivalin kentin kültür-sanat yaşamıyla birlikte tüm sanatseverlerin dünyalarını zenginleştireceğine inandığını vurgulayan Eczacıbaşı, "Bu yıl Garanti Caz Yeşili de 20. yılını kutluyor. Kültür ve sanat alanındaki sponsorlukların devamlılığı, bu alandaki gelişim için büyük önem taşıyor. Biz de tam yirmi yıldır sürdürdüğümüz bu sponsorluk ilişkisinde artık Garanti Bankası’nı sadece bize destek veren bir kurum değil, aynı zamanda amaçlarımızı gerçekleştirmeye giden yolda birlikte yürüdüğümüz bir ortağımız olarak görüyoruz." diye konuştu.

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil ise "Bugün caz için bir araya geldik ama ben öncelikle, İKSV’ye 45 yıldır sadece caz müziğine değil, ülkemizin kültür sanat yaşamına sağladığı tüm katkılar için teşekkür etmek istiyorum. İKSV, uluslararası festivaller ve etkinliklerle pek çok farklı disiplini sanatseverlerle buluşturarak Türkiye'nin sosyal kalkınmasına destek olmasının yanı sıra, ülkemizin kültür sanat alanında bir çekim noktası olması için çalışıyor. Biz de bu sene, bu başarı öyküsünün bir parçası olmanın ve İstanbul Caz Festivali’ni 20 yıldır desteklemenin gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Caz Festivali'ni gönülden desteklediklerini belirten Erbil, İKSV’nin, 45’inci yılında bin üniversite öğrencisine hediye ettiği "Kültür Sanat Kart" fikrinden ilham alarak, Garanti Caz Yeşili markasının 20. yılında 100 üniversiteli öğrenci çifte, festival kapsamında tercih edecekleri bir konsere katılım hakkı hediye edeceklerini de duyurdu.

İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin ile İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer festival programına dair detaylı bilgileri aktardı.

Festival, ünlü yıldızların, Flamenkonun kült gitarist ve bestecilerinden Paco de Lucia’ya saygı duruşu niteliğindeki "Beyond The Memory" konserinin yanı sıra, aralarında vokal cazın genç yıldızı Kandace Springs’den Jacky Terrasson & Stephane Belmondo gibi ustalara, Avrupa cazının efsane ismi Nik Bartsch’ten Afrika’nın iki muhteşem sesi Fatoumata Diawara ve Hindi Zahra’ya caz, funk, dünya müziği, blues ve rock’ın farklı seslerini ağırlayacak. Oluşum aşamasında Radiohead’in gitaristi Jonny Greenwood’un da içinde yer aldığı “Junun" projesi de festivalin bu yılki konukları arasında.

24. İstanbul Caz Festivali bu yıl ilk kez bir çocuk etkinliğine programında yer verecek. 8 Temmuz tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek “Çocukça Bir Gün” başlıklı etkinlikle, Oran Etkin, Hakan Başar ve Barış İçin Müzik Üflemeliler Topluluğu konserlerinin yanı sıra gün boyunca çocuklar için çeşitli atölye çalışmaları da yapılacak.

Aynı zamanda "24. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü", TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın şefi Kamil Özler ile Türk pop ve caz müziğinin önemli isimlerinden Fatih Erkoç’a takdim edilecek.

"24. İstanbul Caz Festivali" biletleri 3 Nisan tarihinde satışa çıkacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :