24. Akbank Caz Festivali

24. Akbank Caz Festivali

"Kampüste Caz" etkinlikleri 3-14 Kasım'da Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Edirne, Çanakkale ve İzmir'de düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - 24. Akbank Caz Festivali kapsamında "Kampüste Caz" etkinliğinin altıncısı 3-14 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre "Kampüste Caz", 3-14 Kasım'da Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Edirne, Çanakkale ve İzmir'de cazı, üniversiteli gençlerle buluşturacak.

Orta ve Doğu Avrupa halklarının folklorik ezgileriyle kendi yerel müzikal geleneklerini bir araya getiren müzisyenlerin, daha sonraları Amerika'da sınırlı ölçüde de olsa cazla beslenmeleriyle birlikte temelleri atılan ve "klez jazz" olarak adlandırılan caz türünün özgün topluluklarından Cukunft, "Kampüste Caz" kapsamında Anadolu'yu dolaşacak.

Proje, Polonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. yıl dönümü dolayısıyla 2014 Kültür Programı kapsamında Akbank Caz Festivali ve Jazztopad Festivali işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

"Kampüste Caz" konser programı şöyle:

"3 Kasım Gaziantep Üniversitesi, 4 Kasım Çukurova Üniversitesi, 5 Kasım Erciyes Üniversitesi, 6 Kasım Bilkent Üniversitesi, 7 Kasım Anadolu Üniversitesi, 11 Kasım Trakya Üniversitesi, 12 Kasım Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 13 Kasım Ege Üniversitesi, 14 Kasım Pamukkale Üniversitesi."

Kaynak:Haber Kaynağı