24-25 Ocak AÖF sınav giriş belgesi çıkart!

24-25 Ocak AÖF sınav giriş belgesi çıkart!

AÖF final sınavı için giriş yerleri açıklandı. AÖF 24-25 Ocak sınav giriş yerinizi öğrenmek için haberimizde yer alan linke tıklayabilirsiniz. AÖF final sınavları ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

AÖF öğrencileri için final sınav giriş yerleri ve belgesi açıklandı. Öğrenciler 24-25 Ocak'ta yapılacak olan final sınavı yerleri aof.anadolu.edu.tr'den sorgulanabilecek. İşte final sınavı ile ilgili tüm bilgiler haberimizde...

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMAK İÇİN ALTERNATİF

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
 
Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler
 
Sınav Giriş Belgesi
 
Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi
 
(Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)
 
Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi
 
(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)
 
Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz!
 
Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini http://aof.anadolu.edu.tr  adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaptıkları öğrenci sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

AÖF'nin resmi sistesinden çok önemli bir duyuru yayınlandı. Af başvurusu ve kayıt duyurusuna göre aftan yararlanmak isteyen öğrenciler için yol haritası verildi. İşte o duyurunun detayları:

AÇIKÖĞRETİM , İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ 6569 SAYILI KANUN KAPSAMINDA AF BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi gazete’de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 2547 Sayılı Kanuna, 6569 Sayılı Kanunun 32. Maddesi ile eklenen Geçici 68. Maddesinde “Yükseköğretim kurumlarından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde başvuruda bulunmaları halinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, ilgili yükseköğretim kurumunda açılmış program ve ders var ise takip eden eğitim-öğretim yarıyılında, yoksa takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.” denilmektedir.

Bu kanundan yararlanmak isteyen öğrenciler için Af Kapsamında Son Başvuru Tarihi 27 Nisan 2015 tarihi mesai bitimidir. Başvurular AÖF Bürolarından yapılacaktır. Af kapsamında başvuru ve kayıt koşulları aşağıda belirtilmiştir:

2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi için Af kapsamında son başvuru tarihi 23 Ocak 2015 mesai bitimidir.

Bahar Dönemi için kayıtlar 23 Şubat 2015 – 1 Mart 2015 tarihleri arasında AÖF Bürolarında yapılacaktır. 28 Şubat 2015 Cumartesi ve 1 Mart 2015 Pazar günleri de AÖF Büroları kayıt işlemleri için açık olacaktır.

Kayıt yaptıran öğrenciler “Ders Ekleme” işlemlerini 3 - 4 Mart 2015 tarihlerinde http://kayit.anadolu.edu.tr adresi “Af-Ders Ekleme İşlemleri” linkinden yapacaklardır.

24 Ocak 2015 tarihinden, son başvuru tarihi olan 27 Nisan 2015 tarihine kadar Af kapsamında yapılacak başvurular 2015 – 2016 Öğretim Yılı Güz Dönemi için geçerli olacaktır. Güz Dönemi kayıt tarihleri daha sonra ilan edilecektir.

23 Ocak 2015 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapıp ancak 23 Şubat 2015 – 1 Mart 2015 tarihleri arasında kayıt yaptırmayanlar, yeniden başvuru yapmaksızın kayıtlarını 2015 – 2016 Öğretim Yılı Güz Dönemi ilgili kayıt tarihleri arasında yapabileceklerdir.

Bu Kanun kapsamında kayıt yaptıracak öğrenciler,  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II ders/derslerini bir yükseköğretim programında alıp başarmış ya da bir yükseköğretim programından mezun iseler ders transferi ve muafiyet başvurularını 23 Şubat - 1 Mart 2015 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Muafiyet ile ilgili ayrıntılı bilgi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Duyurular kısmında ayrıca ilan edilecektir.