230 kiloya ulaşan kadın 20 günde 26 kilo verdi

230 kiloya ulaşan kadın 20 günde 26 kilo verdi

Kahramanmaraş'ta, aşırı kiloları nedeniyle yardım almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan 48 yaşındaki Yaylacık, Osmaniye'deki özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı oldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, hormon dengesizliği nedeniyle 230 kiloya ulaşan Firdevs Yaylacık, Osmaniye'deki özel bir hastanedeki 20 günlük tedavi sürecinde 26 kilo verdi. 

Şeyh Şamil Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk annesi 48 yaşındaki Yaylacık, 16 yıl önce kilo almaya başladı. Son 4 yılda 260 kiloya kadar ulaşan kadın, Anadolu Ajansının haberi üzerine yaklaşık 2 sene önce Dicle Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Kemal Tuzcu'ya tedavi oldu.

Bu sayede 192 kiloya kadar düşen Yaylacık, tedaviye devam edemediği için 230 kiloya ulaştı. 

Aşırı kiloları nedeniyle yardım almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Yaylacık'a, Osmaniye'deki özel bir hastane ücretsiz ameliyat sözü verdi. Bunun üzerine Kahramanmaraş'a gelen hastanenin sağlık ekibi, Yaylacık'ı, 20 gün önce Osmaniye'ye götürdü.

Burada tedavilerine başlanan Yaylacık'a hastanenin genel cerrahi uzmanı Kenan Yüce ve ekibi tarafından, fazla yağları ve safra taşının alınmasının ardından mide küçültme operasyonu yapıldı. 20 günlük tedavi sürecinde 230 kilodan 204 kiloya kadar düşen Yaylacık'ın tedavileri bir süre evinde devam edecek.

Yaylacık, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlığının yerinde olduğunu, ameliyatının da iyi geçtiğini söyledi.

Doktor Yüce'nin kendisiyle yakından ilgilendiğini dile getiren Yaylacık, "Belimde de sıkıntı var ona da müdahale edecekler. İnşallah 90 kiloya kadar düşeceğim. Gazetecilere de teşekkür ediyorum. Onların sayesinde sesim duyuldu" diye konuştu.

Kadının eşi Kadir Yaylacık ise yaşam umudu kalmayan eşine Osmaniye'deki hastanenin sahip çıktığını belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı