23 Yaş Altı Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası

23 Yaş Altı Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası

Ordu'da, 46 ilden 360 sporcu katıldığı şampiyona için açılış seremonisi düzenlendi

ORDU (AA) - Ordu'da düzenlenen 23 Yaş Altı Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gününde yapılan seremoniye sporcular, ellerinde "Kalbimizle duamızla Mehmetçiğin yanındayız" yazılı pankartla çıktı.

Vali Seddar Yavuz, yaptığı açılış konuşmasında, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Spor anlamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Yavuz, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yavuz, sporculara da müsabakalarda başarılar dileyerek, sakatlanmadan, rekabet içerisinde güzel bir organizasyon olması temennisinde bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise bu şampiyonanın, Türk güreşi için büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, "Çünkü bu sporcularımız 2024 Olimpiyatları'nda ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcularımızdır. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza, antrenörlerimize, idarecilerimize ve hakemlerimize başarılar diliyorum." şeklinde görüş belirtti.

Ordu'dan Afrin'deki Mehmetçiğe selamlarını ileten Aydın, "Allah yar ve yardımcıları olsun. Allah zaferle dönmelerini nasip etsin. Operasyondaki şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de Allah'tan şifalar diliyorum." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise Ordu'nun pehlivanlar diyarı olduğunu aktararak, sporcuların güçlü bireyler olması gerektiğine vurgu yaptı.

Etkinliğin onur konuğu olan sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye'nin gençleriyle güçlü olduğuna işaret ederek, "Dombra" isimli şarkısını seslendirdi.

Federasyon başkanı Aydın, konuklarına teşekkür plaketi sundu. Vali Yavuz da Aydın'a plaket takdim etti.

Organizasyona, 46 ilden 360 sporcu katılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :