23. Uluslararası Bizans Çalışmaları Kongresi sona erdi

23. Uluslararası Bizans Çalışmaları Kongresi sona erdi

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen kongrenin 24'üncüsünün 2021'de İstanbul'da yapılacağı duyuruldu

BELGRAD (AA) - "Bizans-Değişim Dünyası" temasıyla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 23. Uluslararası Bizans Çalışmaları Kongresi sona erdi.

Uluslararası Bizans Araştırmaları Birliği tarafından düzenlenen kongrenin kapanış töreninde, Uluslararası Bizans Çalışmaları Kongresi'nin 24'üncüsünün İstanbul'da yapılacağı açıklandı.

Törende konuşan Sırbistan Bizans Çalışmaları Enstitüsü Müdürü Ljubomir Maksimovic, kongrenin 2021 yılında İstanbul'da düzenleneceğini ifade ederek, bu yıl Belgrad'da düzenledikleri kongrenin son derece başarılı geçtiğini söyledi.

Türk Tarih Kurumu adına kongreye katılan Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Dr. Melek Delilbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin İstanbul'da yapılacak olmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Belgrad'daki kongreye ülkemiz adına 18 tarihçi katıldı." dedi.

Bir sonraki kongrenin nerede yapılacağına dair oylamanın dün gerçekleştiğini anımsatan Delilbaşı, "Seçimlere 35 farklı ülkenin milli komisyonu katıldı. Kıbrıs ve Almanya ile birlikte kaldığımız son turda İstanbul oy birliğiyle kabul edildi." diye konuştu.

Delilbaşı, Belgrad'da düzenlenen kongreden de büyük bir memnuniyetle ayrıldıklarını sözlerine ekledi.

Başkent Belgrad'da pazartesi günü başlayan kongre kapsamında, Bizans'ın ideolojik, sanatsal ve kültürel açıdan derinlemesine ele alındığı bildirildi.

1924 yılından itibaren her 5 yılda bir yapılan Uluslararası Bizans Çalışmaları Kongresi'nin bir önceki ayağı da Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenmişti. Sofya'daki kongreye bin 100'den fazla araştırmacı ve bilim adamı katılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :