23 Nisan’ı Nasreddin Hoca’nın memleketi Akşehir’de kutluyor

23 Nisan’ı Nasreddin Hoca’nın memleketi Akşehir’de kutluyor

İlk kez 2008 yılında “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ile yola çıkan ve beş yılda 81 binden fazla çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 23 Nisan’ı “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunuyla kutluyor

Nasreddin Hoca’nın memleketi Akşehir’deki minikler, bayram coşkusunu 23-24 Nisan tarihlerinde ücretsiz olarak sahnelenecek oyunla yaşayacaklar. Sahnelere ilk kez 2008 yılında “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ile merhaba diyen ve beş yılda 81 binden fazla çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun, Nasreddin Hoca’nın şehri Akşehir’e geliyor. 5-6 ve 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde Akşehirli çocuklarla buluşan oyun, yoğun istek üzerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tekrar sahneleniyor. Bosch, 23 Nisan Çarşamba ve 24 Nisan Perşembe saat 13.00, 14.30 ve 16.00’de, Akşehir Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sergilenecek temsillerle, Akşehirli miniklerin bayram coşkusuna ortak oluyor.

 YENİ SEZONDA TOPLAM 13 İL VE 82 TEMSİL

Antalya, Akşehir, Burdur, Marmaris, Bodrum, Denizli, Aydın, Uşak, Manisa ve İzmir’den sonra tekrar Akşehir’e gelen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun İzmir’den sonraki durağı ise Kütahya. Kütahya’nın ardından Balıkesirli miniklerle buluşacak olan oyun, sezon kapanışını Çanakkale’de yapıyor. Böylece turne kapsamında, tüm illerde ücretsiz olarak sahnelendiği Eylül 2013 – Haziran 2014 sezonu boyunca toplamda 13 il gezmiş, toplam 19 hafta sonu ve 82 temsil ile on binlerce çocuk ve ailesine ulaşmış olacak.