23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Yalova, Bilecik ve Kütahya'da törenler düzenlendi

BURSA (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Yalova, Bilecik ve Kütahya'da törenler düzenlendi.

Bursa'da Heykel'deki Atatürk Anıtı önündeki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger anıta çelenk sundu.

Kentteki kutlamalar, Merinos Parkı etkinlik alanında devam etti. Buradaki kutlamalar Dülger'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu. Folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından "Kardeşlik" şarkısının söylenmesiyle program sona erdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sadi Etkeser İlkokulu öğrencilerini ağırladı.

Ziyarette, 4E sınıfı öğrencisi Mustafa Berk Bayram ile 4B sınıfı öğrencisi Elif Altun, temsili olarak başkanlık makamına geçti. Küçük başkanlardan Bayram, yeşil alan miktarının daha fazla artırılmasını istedi. Elif Altun ise şehirdeki park sayısının çoğaltılmasının iyi olacağını ifade etti.

- Eskişehir

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı törende, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kutlamalar, Atatürk Spor Salonu'nda sürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını 12 yaşındaki Şevval Yüce'ye devretti.

Doktor Halil Akkurt Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri Şevval Yüce ve Ferhat Berkay Eriş, Okul Müdürü Yusuf Yılmaz ve öğretmenleri Cihangir Yıldırım'ın refakatinde Büyükşehir Belediyesine geldi.

Öğrenciler, kendilerini kapıda karşılayan Büyükerşen'e çiçek verdi ve makamı devraldı. Temsili Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce ve yardımcısı Eriş, kent yöneticisi olarak hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'da bu makamda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüce, "Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında her zamankinden daha fazla Cumhuriyetimizin ilkelerine, birliğimiz ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır. Bol bol okuyup, çok çalışmamız durumunda çağdaş milletler seviyesine ulaşabiliriz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Büyükerşen de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bu arada, bir gazetecinin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak isminin geçtiğine ilişkin sorusuna karşılık Büyükerşen, "Bugün Belediye Başkanı değilim. Belediye Başkanına sorun sorularınızı." ifadesini kullandı.

- Bilecik

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Programda öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sundu, jimnastik gösterisi yaptı.

Törene TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Çanakkale

Çanakkale'de kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı.

Törene, Belediye Başkan Vekili İbrahim Can Ergun, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, yanındaki öğrenciler ile Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Resmi çelenk koyma törenine katılan CHP ve İYİ Parti il başkanlıklarınca, törenin ardından alternatif çelenk koyma töreni düzenledi.

Çanakkale'deki kutlamalar kordon boyunda ve halk bahçesindeki çeşitli etkinliklerle devam edecek.

- Yalova

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Tosun, kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince ödülleri takdim edildi.

Ödül alan öğrenciler eserlerini seslendirdi. Tören, Bahçelievler İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehteran takımının gösterisi, oratoryo ve halk oyunlarıyla sona erdi.

Törene Vali Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, kurum ve siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Kütahya

Zafer Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, 98 yıl önce işgale karşı milli duruşun somut bir adımı olarak açıldığını hatırlattı.

Bayram sevincinin hep birlikte yaşandığını belirten Başyiğit, "Bugün her şeyden önce bir demokrasi bayramıdır. Elde edilen kazanımlar hiç kuşku yok ki milli iradenin, yani demokrasinin tezahürüdür. Bugün bize düşen milli şuuru koruyarak gelecek nesillerin aydınlığına vesile olmaktır. Ancak bu şekilde daha hızlı büyüyen bir Türkiye'ye kavuşmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra, düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, öğrencilerin tören geçişleri, halk oyunları ve spor gösterileri ile sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :